|

Sanatın birleştirici gücü var

Fatih Baha Aydın “Bihaber” ile hem Necip Fazıl hem Attila İlhan Ödülleri’nde “En İyi İlk Eser” ödülüne layık görüldü. Genç yazar, “Sanatın birleştirici gücü arka plana atılıyor. Sanat söz konusu olunca tek kriter vardır.” diyor.

Seray Şahinler Demir
04:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:08 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fatih Baha Aydın
Fatih Baha Aydın

Genç yazar Fatih Baha Aydın, ilk romanı “Bihaber” ile iki önemli ödülün sahibi oldu. Yazar, Necip Fazıl Ödülleri ve Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından verilen ödüllerde ilk eser dalında başarı kazandı.

HER YAZARIN İSTEĞİ TOPLUMA ULAŞMAK

Türkiye’de sanatın birleştirici gücünün arka plana atıldığını vurgulayan Aydın şöyle konuştu: “Her yazarın isteği, farklı kesimden okuyucuya ulaşmaktır. Hiçbir yazar ödül almak için değil okunmak için yola çıkar. Hem sağdan hem soldan ödülü aldığım için müteşekkirim. Bir insanı tarif ederken birçok sıfat kullanabiliriz ama bir sanat eseri söz konusu olduğu zaman tek kriter vardır. İşin ideolojik ve siyasi tarafı düşer, geriye “güzel” ve “çirkin” kalır. Öyle olunca da işin birleştirici tarafı devreye girer.”

TANPINAR’LA YOLA ÇIKTIM

Yazar, Ötüken Neşriyat’tan yayımlanan kitabında edebiyat fakültesinde hocalık yapan bir akademisyenin söylediği yalanla birlikte kişisel tarihine gerçekleştirdiği trajik bir yolculuğu anlatıyor. Kitabın, Tanpınar’a dayandığını belirten Aydın, “Edebiyatta nazire olur. Bir eserden çok etkilenir ve bir nazire yazarsınız. Bu da benim en sevdiğim kitaba, Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne bir nazire gibi. Dikkatli okur birçok bağlantı bulabilir” dedi.

#Bihaber
#Fatih Baha Aydın
5 yıl önce