|

Sandy cezası

ABD'nin doğusunda büyük yıkıma yol açan Sandy kasırgası, keyfî kararlar veren yetkilileri de yaktı. New York Valisi, evinin önünde devrilen ağacın kaldırılması için ekip sevk eden Acil Durum Yönetimi Müdürü'nü kovdu

.
00:00 - 9/11/2012 Cuma
Güncelleme: 21:36 - 8/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Sandy cezası
Sandy cezası
iSMi LiSTEDEN SiLiNDi

ABD'de 50 milyar dolarlık zarara yol açan Sandy kasırgası ülkeyi terk edeli günler oldu ancak etkisi devam ediyor. New York Valisi Andrew Cuomo''nın, kasırga sırasında evinin önündeki devrilen ağacın kaldırılması için ekip sevk eden Acil Durum Yönetimi Müdürü Steven Kuhr''u kovduğu belirtildi. Olay sonrası Kuhr'un isminin, kurumun internet sitesindeki telefon kayıtlardan silindiği öğrenildi. Kuhr yılda 153 bin dolar kazanıyordu.

ŞiMDi DE KAR ENGELi

Öte yandan ABD'nin kuzeydoğu bölgesindeki New York, New Jersey, Connecticut ve Massachusttes eyaletlerinde etkili olan rüzgar ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sandy kasırgasının yaralarının sarılmaya çalışıldığı bölgelerde soğuk ve yağışlı hava koşulları etkisini gösterdi. Connecticut'ta kar kalınlığı 20 santimetreye yaklaştı. New Jersey'de bir haftadır elektrik verilemeyen bölgelerdeki onarım çalışmaları durduruldu.


11 yıl önce