|

Sandy şefkati

Sandy kasırgası ABD''de, tarihin en büyük maddi hasarına yol açarken, başkanlık seçimlerini bir kenara bırakan Obama, yanına Cumhuriyetçi valiyi de alarak afet bölgesini gezdi.

Dış Haberler
00:00 - 2/11/2012 Cuma
Güncelleme: 21:58 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Sandy şefkati
Sandy şefkati
HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala ABD''yi sarsan Sandy kasırgası, en az 51 kişinin ölümüne, büyük maddi hasara yol açarken, seçim kampanyasını durduran Başkan Barack Obama, afet bölgesine gitti. Siyasi kapışmayı bir kenara bırakan Obama, felaketten en çok etkilenen New Jersey''de Cumhuriyetçi Vali Chris Christie ile birlikte afetzedelerin sorunlarını dinledi, yetkililerle temaslarda bulundu.

PUAN TOPLADI

Obama önce helikopterle bir saat sular altında kalan bölgeleri incelerken, yanında bulunanlar ABD Başkanı''nın, gördüğü manzara karşısında şoke olduğu söylediler. Bazı kaynaklar ölü sayısını 74 olarak verirken, afetin ülkeye maliyeti 50 milyar dolarla ifade ediliyor. Bu arada anketlerde rakibi ile puan farkı kapanan Obama''nın, seçime günler kala Sandy krizini iyi yönettiği için puan topladığı belirtiliyor.

Twitter''dan naklen yağma

Sandy kasırgasında yüzbinlerce ev ve iş yeri karanlığa gömülürken boş kalan binaları yağmacılar bastı. Evcil hayvandan cep telefonuna buldukları her şeyi çalan hırsızlar ''kasırga ganimetleri''nin fotoğraflarını da Twitter''da yayınladı. Twitter''da yayınlanan fotoğraflardan birinin altındaki mesaj durumun ciddiyetini anlatır nitelikteydi: ''Annem bile bana bir gömlek çalmak için dışarı çıktı. Seni seviyorum anne!''

Başına ödül konan imam yardım önerdi

ABD''nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Pakistanlı din adamı Muhammed Hafız Said, Sandy kasırgası nedeniyle ABD''ye yardım teklifinde bulundu. Ancak ABD teklifi reddetti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 166 kişinin öldüğü Hindistan''ın Mumbai kentindeki saldırıların sorumlusu olarak görülen Said''in, ABD''ye yardım etmesinin söz konusu olamayacağı belirtildi.


11 yıl önce