|

Şanlıurfa'da 'Halil İbrahim sofrası'

Şanlıurfa Valiliği tarafından bu yıl 7''ncisi düzenlenen 'Halil İbrahim Buluşmaları' kapsamında 2 kilometre uzunluğunda 'Halil İbrahim sofrası' kuruldu. Yer yer izdihamın yaşandığı alanda 20 bin kişi aynı sofrayı paylaştı.

Cihan
00:00 - 6/10/2013 Pazar
Güncelleme: 09:31 - 6/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Şanlıurfa'da 'Halil İbrahim sofrası'
Şanlıurfa'da 'Halil İbrahim sofrası'

Halil İbrahim etkinlikleri kurulan sofra ile son buldu. Divanyolu caddesinden Balıklıgöl''e kadar uzanan, 'Hz. İbrahim Sofrasında Binler Buluşuyor' sloganıyla düzenlenen ve binlerce kişinin yemek yediği sofrada renkli görüntüler ortaya çıktı.

Hiçbir zaman misafiri olmadan yemek yemeyen Hz. İbrahim''in cömertliğine ve misafirperverliğine gönderme yapılan etkinlik, İl Müftüsü İhsan Açık''ın sofra duasıyla başladı. Duaların ardından Vali Celalettin Güvenç, ilk yemeği çocuklara dağıttı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Güvenç, ''Gelen herkese gönlümüz açık, soframız açık. Kadim şehir Şanlıurfa, Hz. İbrahim''in gölgesinde ve onun sancağı altında yedinci buluşmasını yapıyor. Şu anda 20 bin kişi aynı sofrada yemek yiyor. Gönlümüzü sadece İslama değil tüm insanlığa açtığımızı buradan bir kez daha dillendiriyoruz. Daha güzel, daha barışçıl bir dünya, daha adil bir bölüşümün olduğu bir dünya arzu ediyoruz.'' dedi.

Halil İbrahim Sofrasına; Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ve yurtiçi ve yurtdışından davet edilen misafirlerle birlikte binlerce Şanlıurfalı katıldı.

11 yıl önce