|

Şarkılarını yollarda yazıyor

Son on yılını gitarıyla gezerek geçiren ve şarkılarını yollarda yazan dünya müziğinin başarılı ismi Ayo, birbirinden güzel şarkılarıyla 2 Aralık akşamı İş Sanat Konser Salonu'nda.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 23:06 - 29/11/2014 Cumartesi
Diğer

Nijerya asıllı Alman şarkıcı ve söz yazarı Ayo, Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle ertelenen konserini 2 Aralık Salı akşamı İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleştirecek. Ayo, son albümü Ticket To The World’den yepyeni şarkılar seslendirecek. Ayo, son on yılını yollarda geçiriyor ve gitarını yanından ayırmıyor. 


GERÇEKLER ACI ŞARKILAR UMUTLU

“Aslında ülkelerden çok o ülkenin insanları, günlük hayatları ve farklı kültürlerle tanışıyor olmak büyük bir zenginlik. Bana özellikle ülkelerden de daha çok tanıştığım yeni insanlar ve bulunduğum otantik ortamlar ilham veriyor” diyor. Ayo şarkılarını da çoğunlukla yollarda yazıyor. Ayo’nun eniştesi ünlü bir Türk futbolcu. Üstelik milli takımımızda da oynamışlığı var: Serhat Akın. Ayo, İstanbul’u kardeşinin anlattıklarından biliyor.

"Şarkılar her zaman umut verebilsin istiyorum ama gözlemlediklerimle, hayatın içindeki gerçeklerden yola çıkıyorum ve gerçekler de her zaman umut veremeyebiliyor” diyen Ayo,  müziğin farklı kültürlerin, hikayelerin daha çok duyulabilmesi için en iyi araç olduğunu düşünüyor. Günlük hayatta en çok blues ve soul müzikler dinlemekten keyif alan Ayo, farklı ülkelerin geleneksel müziklerini öğrenmek konusunda meraklı. Ayo’nun son zamanlarda keşfettiğimiz bir diğer yönü oyunculuğu. Haitili film yapımcısı Raoul Peck‘in yönettiği Meurtre a Paco filminde başrolü üstlenen Ayo, yaşadığı deneyimi ‘olağanüstü’ olarak tanımlıyor.
#İş Sanat Konser Salonu
#Ayo
#Meurtre a Paco
9 yıl önce