|

Schumacher, cezadan kurtuldu

Almanya'da Türk şoförün otomobilini kullanan eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Schumacher, belgesiz taksi kullandığı için alacağı cezadan kurtuldu.

İha
00:00 - 19/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 10:58 - 19/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Schumacher, cezadan kurtuldu
Schumacher, cezadan kurtuldu

Almanya'da havaalanına yetişebilmek için Türk taksi şoförü Tuncer Yılmaz'ın otomobilini kullanan eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Michael Schumacher, belgesiz taksi kullandığı için alacağı cezadan kurtuldu.



Coburg polis sözcüsü Ralf Wietasch, Tuncer Yılmaz'ın tanık olarak ifadesinin alınacağını, ancak hız sınırının ihlal edildiği konusunda delil olmadığı için Schumacher'e ceza verilemeyeceğini belirtti. Schumacher'in yaşadığı İsviçre'yle aralarında ceza bildirimlerinin iletilmesi konusunda da bir anlaşma bulunmadığını söyleyen Wietasch, Schumacher'in 100 kilometre hız sınırı bulunan bir yolda yaklaşık 130 kilometre hızla gittiğinin tahmin edildiğini ifade etti. Aşılan hız sınırının cezasının fazla olmadığını bildiren sözcü, bunun yanlış park etmek kadar küçük bir trafik ihlali anlamına geldiğini kaydetti. Wietasch, Yılmaz'ın Schumacher'in trafikteki diğer araçları tehlikeye soktuğu yönünde ifade vermesi halinde ellerinde hız sınırının ihlaliyle ilgili somut bir delil olabileceğini belirtti. Sözcü öte yandan, taksi kullanma belgesi olmayan Schumacher direksiyon başındayken, Yılmaz'ın taksi levhasını kaldırması nedeniyle cezai bir durum olmadığını açıkladı.



Bu arada, yasalara aykırı bir şey yapmadığı bildirilen Yılmaz'a, taksisini satın almak için teklifler yağıyor. Aracın normal satış fiyatının çok üstünde teklifler aldığı bildirilen Yılmaz, "Araç için genellikle Almanya'dan teklifler geliyor, ama şu anda satmayı düşünmüyorum. Şu ana kadar gelen tekliflerde arabanın değeri 20 bin euro olmasına rağmen en yüksek 69 bin euro teklif edildi. Ben de durumu değerlendireceğim" dedi.




Olayların ardından yurt içi ve dışında popülerliği artan Yılmaz, bundan sıkıldığını açıkladı. Yaşananların ardından Schumacher'le görüşmediğini belirten Türk şoför, "Kendisi de olayın abartıldığını söyledi ve düzenlediği basın toplantısında bana karşı herhangi bir cezai işlem uygulandığında destek vermeye hazır olduğunu açıkladı" şeklinde konuştu.

Yılmaz, aracını Schumacher'in kullanmasından sonra müşteri sayısının arttığını, hayranlarının Formula 1 şampiyonunun kullandığı araçla seyahat etmek istediğini belirtti.


16 yıl önce