|

SEDEF ve EGZAMA hastalarına gelen şifa

00:00 - 7/10/2011 Cuma
Güncelleme: 23:36 - 6/10/2011 Perşembe
Yeni Şafak
SEDEF ve EGZAMA hastalarına gelen şifa
SEDEF ve EGZAMA hastalarına gelen şifa

Türkiye'de sayıları 7,5 milyonu bulan, tüm dünyada ise yaklaşık 350 milyon kişiye ulaşan sedef ve egzama hastaları için Dermabon umut haline geldi. Sedef ve egzama üzerinde çalışan iki bilim adamı, bu iki hastalığı doğadan gelen şifayla kontrol altına almayı başardılar.

Amerikalı bilim adamı Jose MaLicona Saenz ve arkadaşının 30 yıllık çalışması sonucu geliştirdikleri ve Dermabon adını verdikleri buluş tıp çevrelerinde heyecan uyandırdı. JM Licona ve arkadaşı sadece Kuzey Amerika'da yetişen bir tür ardıç ağacı katranından geliştirdikleri Dermabon'u insanlık hizmetine sundular. Tamamen doğal Dermabon, Monterrey Teknolojisi Tıp Fakültesi bilim adamlarından Uzm. Dr. Elena MartinezTapia ve ekibi tarafından klinik mercek altına alındı. Dr. Tapia ve ekibinin klinik çalışmaları sonucu Dermabon'un en ağır vakalarda bile yüzde 93,8 oranında etkili olduğu kanıtlandı.

Amerikan FDA, buluşa uzun klinik çalışmalar sonrası onay verirken ABD'de ürün piyasaya girdi. Ürün hakkında görüşlerine başvurduğumuz Evren Akar, 'ABD seyahatimizde sedef hastası olduğunu bildiğim işadamı bir dostumla görüşürken Dermabonun varlığını öğrendik. Ürünü Türkiye'ye, Türk insanına kazandırmayı amaçladık. İlgili bilim insanları ve şirketle günlerce görüşüp distribütörlüğünü aldık. T.C Sağık Bakanlığı'na gerekli başvuruyu yaparak Dermabon'u Türkiye'ye getirdik. Ürünün Avrupa, Asya, Afrika ve Ortadoğu distribütörlüğü artık şirketimizde. FDA onaylı Dermabon'un Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi'nde klinik çalışmaları da ayrıca sürdürülüyor' dedi.

13 yıl önce