|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 03:23 - 28/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Metafizik resmin öncüsü Pera Müzesi'nde





Pera Müzesi, metafizik üzerine yapıtlarıyla gerçeküstücülüğe esin kaynağı olan sanatçı Giorgio de Chirico'nun (1888-1978) eserlerini, Roma, Giorgio ve Isa de Chirico Vakfı işbirliğiyle 1 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor. Giorgio de Chirico, ölümünden yıllar sonra, “Dünyanın Gizemi” adlı sergi aracılığıyla ilk kez babası Evaristo de Chirico'nun doğduğu kent olan İstanbul'u eserleriyle ziyaret ediyor. Sanatçının yaklaşık 70 resim, 2 litografi serisi ve 10 heykelini bir araya getiren sergi, 1909 tarihli erken dönem eserinden 1970'lerin ortalarına, son dönem yapıtlarına dek geniş bir panorama sunuyor.



Bu saatler neşe saçıyor





Kore'de açtığı sergisinde Swatch için hazırladığı en ünlü beş Swatch Sanat Eseri ve “Lots of Dots” (Bir sürü Nokta) çalışmaları da yer veren sanatçı Alessandro Mendini, saatin kendi imza renklerini taşıyan mekanizmasını gözler önüne seriyor. Dinamik tasarımlarını şeffaf plastik kasa ile çerçeveleyen; büyük pembe, kırmızı, sarı, mavi ve yeşil renkli noktalarla süslü silikon kayışı, daha önceki Swatch çalışmalarına da eğlenceli bir gönderme yapıyor.



Minikler şıklıkta yarışacak





LC Waikiki, 2016 İlkbahar Bebek Koleksiyonu, mevsimin sıcak tonlarını rahat ve eğlenceli tasarımlara yansıtıyor. Koleksiyonda pudra pembesi,mint yeşili, mavi,sarı,turuncu ve indigo tonlarının haklimiyeti görülürken tişört, elbise, yağmurluk, triko hırka, sweatshirt, şort ve gömlekler şıklığın birer parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca şapka, pantolon askısı ve kemer detayları da elbiselere farklı bir hava katıyor.



Sergiyi gez ALS'lileri anla



ALS Hastalığına Farkındalık Projesi olarak hazırlanan “Ali” Fotoğraf Sergisi,





5 Mart Cumartesi günü, saat 18.30'da Galata Fotoğrafhanesi'nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Biri fotoğrafa 40 yılını vermiş ve diğeri de henüz çiçeği burnunda iki fotoğrafçının bu ortak sergisi, Ali Var'ın şahsında tüm hastalara adanıyor. Fotoğrafçılar, ALS hastaları ve diğer tüm engelliler için farkındalık oluşturabilmeyi hedefliyor. Sergide Tahir Ün, fotoğraflarıylaAli Var'ın gündelik yaşamından kesitler aktarırken Ali Var ise, yaşama bakışını yansıtan fotoğraflarını sergiliyor.



Bu albüm "Kadınlara özel"





Türk-Balkan ezgileri üzerine çalışmalar yürüten akademisyen ve müzisyen Evrim Kaşıkçı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırlamış olduğu “ADI KADIN TÜRKÜLER” albümü 4 Mart'ta müzik marketlerdeki yerini alacak. Birinin bestesi Kaşıkçı'ya ait diğerleri anonim olmak üzere, Balkan ve Trakya yöresindeki kadınlara yakılmış 14 türküden oluşan albüm aynı zamanda iTUNES'dan da indirilebilecek.



Ünlü mimarlar Akbank Sanat'ta





Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri; sanat yapılarını tasarım süreçleri ile ele aldığı ve kentle sanat yapılarını değerlendirdiği seminerlerine Mart ve Nisan ayında da devam edecek. Moderatörlüğünü İpek Akpınar'ın yaptığı seminerler, 3 Mart Perşembe günü Emre Arolat, 22 Mart Salı günü Mehmet Kütükçüoğlu, 31 Mart Perşembe günü ise Murat Tabanlıoğlu'nu ağırlayacak. Nisan ayında ise 9 Nisan Cumartesi günü Han Tümertekin, 12 Nisan Salı günü Cem Sorguç, 28 Nisan Perşembe günü Nevzat Sayın Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri'nin konuğu olacak.



İlim ve İrfan yine dop dolu





İlim ve İrfan dergisinin 42. sayısında “Kibir” dosyasıyla okuyucu karşısına çıktı. Dosya kapsamında Prof. Dr. Selahattin Yıldırım, Prof. Dr. Ali Akpınar ve İsmail Acarkan'ın yazıları yer alıyor. Dergi, temel kalbi ve insani meseleleri tasavvuf geleneğinin birikimiyle ele alıyor. Şeyh Muhammed Muta' Haznevi, orta sayfa sohbetinde, kibrin diğer hastalıkların da sebebi olduğunu belirterek insanın bir ömür boyu iyilik prensibini uygulamasıyla arzu ettiği manevi hedeflere kavuşabileceiğini vurguluyor. Ahmet Murat Özel ise bu sayıda, İlim ve İrfan dergisi hakkında notlarını paylaşıyor. Ayrıca Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Necdet Tosun, Prof. Dr. Kadir Özköse, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Mona İslam, Nezihi Pesen, Kemal Özer'in yazıları bulunuyor.



Rahatınıza bakın





Hem modern ve konforlu hem de uygun fiyatlı mobilya koleksiyonları ile kullanıcılarına zevkli seçenekler sunan İder, İkaros Yemek Odası Takımı ile evinizde şık bir görünümün altına imzasını atıyor. Yemek odalarının ambiyansını değiştirecek bir tasarım sunan İder Mobilya, yepyeni takımını; dörtlü sandalye ve iki kişilik oturma alanı sağlayan bench modeli ile tamamlıyor.



En tarz ceketler Süvari'den



Süvari; her sezon şıklığı ve rahatlığı bir araya getiren inovatif çözümler sunmaya devam ediyor.





Erkek giyiminin vazgeçilmez parçası olan ceket gruplarında yenilikçi çözümler getiren Süvari, yün karışımlı, astarsız ve daha hafif ceket çeşitleriyle karşımıza çıkıyor. Coton, armürlü, nopeli, örme kumaş kullanımlarının ön planda olduğu Süvari ceket grupları; kruvaze, astarsız, aksesuar detaylı, geniş ve kırlangıç yakalı modelleriyle sizleri mağazalarına bekliyor.



İstanbul'un o yılları





Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun İtilaf Devletleriyle imzaladığı Mondros Mütarekesi sonucu, Müttefik Devletlerin 5 yıl sürecek olan İstanbul'u işgal süreci yaşanıyordu. Bu günlerde işgal güçleri, şehirdeki bir kısım kamu binalarına ve özel mülklere el koyarken, şehrin işlek caddelerinde de gövde gösterileri yaptılar. Anadolu'da Kurtuluş Savaşı'nın sürdüğü bu yıllarda, işgal güçleri İstanbul'da mütareke, polis, sağlık, gıda, cezaevi, sansür, pasaport gibi komisyonlar kurarak şehrin denetimini kontrol altına aldılar. Ali Karayaka, “İşgal Altında İstanbul”da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu'nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor. Eser, İnkılap Kitabevi etiketiyle raflarda.



Keloğlan yine macera peşinde





Zekâsı, şansı ve hazırcevaplığıyla yediden yetmişe herkesin sevdiği Keloğlan, kendini yine bir dizi maceranın içinde buluyor. Meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosu öğeleri ile Anadolu'nun zengin tekerleme ve masal karakterlerinin bir araya geldiği oyunu yönetmen Işıl Kasapoğlu yazdı ve sahneye uyarladı. Geleneksel kültürümüzün saçsız masal kahramanının başından bu defa neler geçtiğini merak ediyorsanız, bugün saat 15.00'te İş Sanat'ta bulunun.





#şehir rehberi
#aktiviteler
#moda
#alışveriş
#tiyarto
#sanat
8 yıl önce