|

Şehitlerin anısına arya resitali

Uluslararası üne sahip tenörümüz Deniz Leone Çanakkale Şehitleri'ne ithafen bir resital hazırladı. Aryaları şehitlerin anısına söyleyecek Leone, kültürümüzü ve sanatımızı bütün dünyaya açma fırsatını şehitlerimizden aldığımızı söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Giuseppe Verdi'nin Rigoletto operasındaki Sir Edgardo rolüyle uluslarası platforma ün yapan tenör Deniz Leone, yarın akşam Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde şehitler için sahne alacak. Çanakkale Şehitleri'ne İthafen gerçekleştirilecek resitalde Leone, meşhur aryalar ve ve şarkılarla dolu repertuarıyla tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor. Leone ile resital öncesi bir araya geldik ve Çanakkale'yi, şehitlerimizi, sanatçının repertuaruında yer alan eserleri konuştuk. Leone, "Onlar bize bugünümüzü armagan etti, biz de kültürümüzü, sanatımızı bütün dünyaya açma fırsatı bulduk" diyor.



BAŞTAN BAŞA AVRUPA



Le

one, Avrupa'nın neredeyse tüm ülkelerinde sahne almış. Genova'da Gran teatro carlo felice, Venedik'te Gran teatro la fenice, Teatro Massimo di Palermo, Teatro Bellini di Catania, Teatro Verdi di trieste, Teatro San Carlo di Napoli, Opera di Roma ve Avusturya'da Vienna Staatsoper, Theater An Der Wien sanatçının sahne aldığı dünyaca ünü bulunan operalar arasından sadece birkaçı. Dünyanın neresinde olursa olsun her zaman bir sanatçı olarak elinden gelenin en iyisini yaptığını ve her zaman çok iyi tepkiler aldığını söyleyen Leone, bu yüzden ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyor.



BUGÜNÜN ANISINA


Çanakkale Şehitleri'ne İthafen bir resital vermenin nasıl ortaya çıktığını sorduğumuzda Leone, "Aklımda uzun zamandır Türkiye'de bir resital yapma fikri vardı zaten ama bunu güzel bir şekilde anlamlandıramamıştım. Daha sonra yaklaşan Çanakkale Şehitler Günü'nün bunun için harika bir gün olacağını düşünüp resitalimi şehitlerimize adamak istedim" cevabını veriyor. Eserler için de "O akşam tam bir opera resitali olacak. Güzel, tanınmış tenor aryaları, Donizetti'den Verdi'ye, Puccini'den Massenet'e ve tabi şehitlerimize ithafen de bir parça olacak" yorumunu yapıyor.




#Çanakkale Şehitleri
#Deniz Leone
#Rigoletto operası
#Giuseppe Verdi
8 yıl önce