|

Şeker komasından ölen Dilara'nın babası: Kimseye muhtaç etmedim

Şeker komasından hayatını kaybeden 18 yaşındaki Dilara'nın marangoz atölyesinde asgari ücretle çalışan babası Yıldıray Kilcioğlu, kızını yaşatmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi. Diğer kızının da şeker hastası olduğunu belirten Kilcioğlu, "Kimseye muhtaç olmadan, gece de ek iş yaparak, çocuklarım için mücadele ettim. Asgari ücretle çalışıyorum; ama onları kimseye muhtaç etmedim" dedi. Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu ise Dilara ile ilgili paylaşımını, şeker hastası çocukların ailelerinin yaşadığı sorunları dile getirmek için yaptığını söyledi.

Yeni Şafak
09:24 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:39 - 25/10/2018 Perşembe
DHA
Baba Yıldıray Kilcioğlu kızı Dilara'nın mezarını ziyaret etti.
Baba Yıldıray Kilcioğlu kızı Dilara'nın mezarını ziyaret etti.

Bir süredir diyabet nedeniyle Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde tedavi gören Dilara Kilcioğlu, önceki gece evinde rahatsızlandı. Şeker komasına girdiği tespit edilen Kilcioğlu, kaldırıldığı Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayatını kaybetti. Dilara Kilcioğlu'nun cenazesi, dün öğle vakti kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.


Dilara'nın babası Yıldıray Kilcioğlu, kızı Duygu Denk ile birlikte Dilara'nın mezarını ziyaret etti. Denk, babasına sarılarak, kardeşinin mezarı başında gözyaşı döktü. Yildiray Kilcioğlu, kızı Dilara'nın 8 yıl, ablası Duygu'nun ise 7 yıl önce şeker hastalığına yakalandığını söyledi.



Sebep para değil

Marangoz atölyesinde asgari ücretle çalıştığını dile getiren Yıldıray Kilcioğlu, eşiyle birlikte kızlarının sağlığına kavuşması için mücadele ettiklerini belirtti.

'Ek iş yaparak mücadele ettim'
  • "Kızımın tüm tedavilerini yaptırdım. 1 yıl sıkıntı yaşadım. O zaman da bütün kontrollerini burada yaptırdım. Düzce'de kontrole gittiğimde doktorumuz yakından ilgilendi. Kimseye muhtaç olmadan gece de ek iş yaparak çocuklarım için mücadele ettim. Asgari ücretle çalışıyorum ama onları kimseye muhtaç etmedim. Tüm köyün işine koşarım, yardımına koşarım. Kızım geçen cuma günü Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızımı yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için Ereğli'de özel hastaneye sevk ettiler. Sevk edildiği hastanenin yoğun bakım doktoru, 'Bu şekilde olduğunu bilseydim bu hastayı buraya kabul etmezdim' dedi. Durumunun iyi olduğunu 24 saat müşahede altında tutacağını söyledi. Kızım bana 'Buradan beni alın, iyiyim' dedi. Oradan çıktık, taburcu olduk. 'Bir şeyi yok' dendi. Bana kağıt imzalatarak kızımı taburcu ettiler. Sonra eve geldik. Kızım gece yine fenalaştı. Saat 06.30'da yine Devrek Hastanesi'ne gittik. Doktorlar müdahale etti. Böbreklerin çalışmadığını söylediler. Kan gazının yükselmesi nedeniyle şeker komasına girdi kızım. Bizi üniversite hastanesine sevk ettiler. Komaya girince kalbi durdu. Aradan 1 saat geçince vefat ettiğini öğrendik
#Düzce
#şeker koması
#diyabet
6 yıl önce