|

Selçuklu ondan sorulurdu

Selçuklu tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Osman Turan, vefatının 40. yılında anıldı. Yrd. Doç. Dr. Sadi S. Kucur "Türk tarihini bir bütün olarak ele aldı. Günümüzde Selçuklu tarihçiliği alanında aşılabilmiş değildir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:39 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Tarihçi ve siyaset adamı Prof. Dr. Osman Turan
​Tarihçi ve siyaset adamı Prof. Dr. Osman Turan

Tarihçi ve siyaset adamı Prof. Dr. Osman Turan, vefatının 40. yılında Babıâli Enderun Sohbetleri programında anıldı. Mehmet Nuri Yardım’ın moderatörlüğündeki etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Sadi S. Kucur ve yeğen Fuat Turan söz aldı. Kucur ilmi yönünü, Turan ise anılarla özel hayatı hakkında bilgiler verdi. Kucur, “Fuat Köprülü tarafından keşfedildi. Türkiye’de yapılan ilk tarih doktorası olan “On İki Hayvanlı Türk Takvimi”ne imza attı. 42 yıl boyunca tarihçilik yaptı ve Türk tarihini bir bütün olarak ele aldı. Günümüzde Selçuklu tarihçiliği alanında aşılabilmiş değildir” dedi.


KİTABI ÇIKACAK

Osman Turan’ın yeğeni Fuat Turan, yakında çıkacak olan “İktidardaki Muhalefet” kitabı hakkında bilgi verdi. Turan, “İlim, siyaset ve özel hayatından bilgilerin bulunacağı çalışma, Osman Turan’ı yakından tanımamızı sağlayacak. Parayı tanımazdı. İnsanlara fazla yardım ederdi. Necip Fazıl ile yakın dosttu. Parası bittiğinde onun yanına giderdi. Ailesine çok düşkün bir insandı. Bize yazdığı mektuplarda öğütler verir, sokaktan kendinizi koruyun, derdi” ifadelerini kullandı.

#Selçuklu
#Tarih
#Osman Turan
6 yıl önce