|

Senarist Safa Önal hayatını kaybetti

Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla senarist Safa Önal'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Önal için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da taziye mesajı yayınladı. Önal'ın vefatı nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduğunu belirten Bakan Ersoy, hayatını kaybeden usta senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal'a rahmet diledi.

20:56 - 30/07/2023 Pazar
Diğer
Safa Önal
Safa Önal

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Usta senaristin vefatını Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.


Yapılan paylaşımda, "Türkiye sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Bakan Ersoy'dan taziye mesajı

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da senarist Safa Önal için taziye mesajı yayınladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sinemamızın değerli ismi, usta senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.




#Safa Önal
#Vefat
#Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği
#SENARİSTBİR
9 ay önce