|

Sertifikalı bakıcılar geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları İSMEK'in 2011-2012 eğitim döneminde vermeye başladığı "Evcil Hayvan Bakıcılığı" eğitimleri ilk mezunlarını verdi

Aybike Eroğlu
00:00 - 25/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:39 - 24/02/2012 Cuma
Yeni Şafak
Sertifikalı bakıcılar geliyor
Sertifikalı bakıcılar geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde meslek edindirme temasıyla faaliyet gösteren İSMEK, 2011-2012 eğitim döneminde başladığı 'Evcil Hayvan Bakıcılığı' alanında ilk mezunlarını verdi. Düzenlenen sertifika törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Cebeci Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen törenle İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman, İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ve İBB Veteriner Hizmetleri Müdürü Dr. Mustafa Ün'ün yanı sıra 17 kursiyer katıldı.

20 SAAT UYGULAMA

Hayvan hakları konusunda önemli çalışmalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK ve İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Evcil Hayvan Bakıcılığı" eğitimleriyle bu çalışmalarını sürdürüyor.

20 saatlik teorik eğitimin ardından hayvan barınaklarında verilen 20 saatlik uygulamalı eğitimle kursiyerler, hayvan bakımı konusunda uzmanlaşıyor. En yaşlı kursiyer olarak eğitim alan 76 yaşındaki Sevim Yılmazer sertifikasına kavuştu.

PET-SHOPLARDA İSTİHDAM

Ev ve süs hayvanlarıyla çiftlik hayvanlarının bakımı, hayvan hastalıkları ve bunlardan korunma tedbirleri konularında bilgi ve yeterliğe sahip olan bireyler, hayvan barınaklarında, ev ve süs hayvanları satış yerlerinde istihdam edilebiliyorlar. Hayvan bakımı ve korunmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi bu yıl tek bir kurs merkezinde verdiği "Hayvan Bakıcılığı Eğitimini" gelecek yıllarda daha fazla kurs merkezinde vererek, vatandaşlarımızı bilinçlen-dirmeyi amaçlıyor.


12 yıl önce