|

Sesli kitaplar görme engellilerin cebinde

Görme engellilerin her türlü sağlık bilgisine ulaşabilmeleri için hazırlanan "sesli kitap" uygulaması bir haftada cep telefonlarına bin 450 kez indirildi. Başkalarına gereksinim duymadan sağlık bilgilerine ulaşmaları için hazırlanan uygulamadaki seslendirmeleri TRT sanatçıları seslendirdi.

Yeni Şafak
11:23 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 09:29 - 22/01/2016 Cuma
AA
Gündem
Gündem

Sağlık Bakanlığı'nca "Engelsiz Sağlık Projesi" kapsamında, görme engellilerin her türlü sağlık bilgisine ulaşabilmeleri için hazırlanan "sesli kitap" uygulaması bir haftada cep telefonlarına bin 450 kez indirilerek öne çıkan kitaplar listesinde yer aldı.



Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, yaptığı açıklamada, gelişen teknolojiyle engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelleri sağlıkla aşmak adına "Engelsiz Sağlık" başlığı altında birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.



Görme engellilerin en doğru ve güvenilir sağlık bilgilerine tek merkezden, anında ve kolayca ulaşmalarını sağlamak amacıyla sesli kitap uygulamasını başlattıklarına dikkati çeken Tontuş, şöyle konuştu:"Sağlıklı bir birey merak ettiği bir konudaki bilgiye istediği yerde cep telefonuyla anında ve kolayca ulaşabiliyor. Dezavantajlı grup dediğimiz engelliler ise aynı durumda birçok engelle karşılaşabiliyor. Bakanlık olarak görme engelli vatandaşlarımız ve onların ailelerinden gelen taleplere sessiz kalmadık. Braille alfabesiyle hazırladığımız sağlık bilgilerini içeren kitapları dağıttık. Karşılaştığımız yoğun ilgi sonrası sesli kitaplar da hazırladık. Akıllı cep telefonu olan herkesin uygulamayı ücretsiz olarak indirebilmesini sağladık. Sesli kitap uygulamasıyla görme engelliler artık merak ettikleri konulara tek tuşla ulaşabiliyor. Uygulamanın en önemli özelliği ise içeriğindeki sağlık bilgilerinin bilimsel gerçeğe dayanıyor olması."



"TRT sanatçıları seslendirdi"


Kitapların seslendirmelerini profesyonel TRT sanatçılarının yaptığını anlatan Tontuş, şunları söyledi:"Görme engelli vatandaşlarını sağlık konusunda bilinçlendirerek onlara sağlıklı bembeyaz bir sayfa açıyoruz. Sağlıklı beslenme, temel ilk yardım, fiziksel aktivite ve gebelik-sağlık konularının yer aldığı sesli kitap uygulamamız 1 haftada bin 450 kez indirimle App Store'da öne çıkan kitaplar listesinde yer aldı. Bu durum bizi çok sevindirdi. Görme engelli vatandaşlarımız artık sağlık konularında gerekli bilgilere başkalarına gereksinim duymadan tek tuşla ulaşabiliyor."



Tontuş, sağlıklı yaşam konusunda gerekli donanımı edinmiş tüm vatandaşlarla daha duyarlı daha bilinçli bir toplum haline gelineceğini sözlerine ekledi.

#görme engelli
#Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş
#sağlık
#Sesli Kitap
8 yıl önce