|

'Sevgili John' gişe rekortmeni Avatar'ı geçti

Amerikan futbol ligi final haftası en fazla izlenen film olmayı başaran 'Dear John', haftalar sonra Avatar'ı geçen ilk film oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 9/02/2010 Salı
Güncelleme: 10:13 - 9/02/2010 Salı
Yeni Şafak
'Sevgili John' gişe rekortmeni Avatar'ı geçti
'Sevgili John' gişe rekortmeni Avatar'ı geçti

Amerika sinemalarında şu sıralar 'Dear John' rüzgarı esiyor. Amanda Seyfried, Channing Tatum, Henry Thomas ve Richard Jenkins'in rol aldıkları film, haftalar sonra Avatar'ı geçen ilk film oldu.


7 Mayıs'ta Pinema Film'in dağıtımıyla Türkiye'de de vizyona girecek olan film, daha şimdiden sinema izleyicisinin ilgi odağı olmayı başardı. Amerikan futbol ligi final haftası en fazla izlenen film olmayı başaran 'Dear John'u Lasse Hallström yönetti.


Alınan bilgiye göre 5 Şubat'ta Amerika'da vizyona giren ve üç günde 33 milyon dolar hasılat yapan filme giden izleyicilerin % 80'inin kadınlar oluştururken, tüm sinema severler salondan heyecan ve gözyaşlarıyla çıkıyor.


Filmde, çocukluğu evdeki dengeyi kurmakla geçen John Tyree, orduya yazılır ve asker olmak için evden ayrılır. Gitmeden önce Savannah isminde, hayır kurumlarında çalışan muhafazakar üniversite öğrencisi ile tanışır. Tesadüfler onları hep karşı karşıya getirir.


Aralarındaki ilişki kıskançlık nedeniyle bozulur gibi olsa da, John genç kızın kalbini kazanmayı başarır. Ancak 11 Eylül'den sonra John orduya çağrılmıştır. Savannah ile John'un arasındaki ilişki artık mektuplarla ilerleyecektir.

14 yıl önce