|

Seyşelli Crusoe

86 yaşındaki Brendon, “Alıp başımı gideceğim buralardan” dedi ve Seyşeller'den tenzilattan bir ada aldı. Brendon, 50 yıldır burada karışanı edeni olmadan tek başına yaşamanın tadına varıyor.

00:00 - 27/04/2012 Cuma
Güncelleme: 22:13 - 26/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Seyşelli Crusoe
Seyşelli Crusoe
8 BiN POUND'A ADA ALDI

Şüphesiz ki, bu çoğumuzun hayal ettiği bir rüya: Nisan sağanaklarında bitap düşecek kadar, doğanın içinde kaybolup gidercesine alabildiğine yürümek, tek başına... Masmavi gökle kaplı, güneşli tropik bir adadan kaçmayı kim neden ister ki. Brendon Grimshaw da bunu yaptı, hem de 1962 yılında. Yorkshire'lı Brendon, Seyşeller'deki yarım mil çapındaki bu küçük adayı, Moyenne'yi, 8 bin pound gibi şahane bir meblağ ödeyerek aldı ve o günden sonra burası onun daimi ikametgahı oldu.

PALMiYE HIŞIRTISIYLA UYANIYOR

İlk ayak bastığında hindistan cevizi atsan yere düşmeyecek kadar çalılarla otlarla ve makilerle kaplı olan araziyi temizlemeye koyulan Brendon, adaya insan eli değdiğini ispatlayacak kadar yaşanılır bir yere dönüştürmeyi başardı. 86 yaşındaki bu hayat dolu İngiliz, her sabah deliksiz uykusundan, Hint Okyanusu'na bakan kumsala karşı palmiye ağaçlarının hışırtısıyla uyanıyor. Brendon'ın tek katlı ahşap evine ise, yamaçlara tutuna tutuna, yontulmuş kayalıklardan tırmana tırmana, küme küme dizili palmiyelerden geçilerek ulaşılıyor.


Arkadaşı 4 derece güney enlemi

Brendon'ın birlikte nefes alıp verdiği Meyonne'deki arkadaşları ise dev kaplumbağalar. Bu kaplumbağalar aslında Seyşel kökenli; ancak diğer adaların çoğunda öldürülmüşler. Hint Okyanusu kıyısındaki kaplumbağaları boyayan Brendon, onları bir daha gördüğünde tanımak için numaralandırıyor. Kaplumbağalara Alice, Florita gibi isimlerin yanı sıra 4 Derece Güney gibi adanın enlemine göre adlar da vererek işi eğlenceli bir hale sokuyor.


Huzur kaçamağı

Hint Okyanusu'ndaki dünyanın en muhteşem yeri Seyşeller'de 115 küçük ada bulunuyor. Arap prensleri ve Rus oligarklarının sahip olduğu bu dünyanın en görkemli adaları, kentlerin keşmekeşliğinden uzaklaşıp inzivaya çekilmek için paha biçilmez yerler. Turkuaz renkli sularıyla çevrili ve komşu adalardan uzak olan bu ada, mercan kayalıklarıyla çevrili. Meyonne, bilmeyen için o kadar ıssız ve vahşi görünüyor ki...



12 yıl önce