|

Menzil cemaatinin manevi önderi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni Hakk'a yürüdü

Menzil cemaatinin manevi önderi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni'nin tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği öğrenildi. Ömrünü Allah yoluna adayan El Hüseyni, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

15:09 - 12/07/2023 Çarşamba
Güncelleme: 17:02 - 12/07/2023 Çarşamba
Diğer
Seyyid Abdulbaki El Hüseyni
Seyyid Abdulbaki El Hüseyni

Türk İslam aleminin acı kaybı...

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Menzil cemaatinin manevi önderi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni hastanede tedavi görüyordu.

El Hüseyni'nin tedavi gördüğü hastanede bugün saat 14.10'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yapılan basın açıklamasında
"Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseyni dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Allah Teâlâ rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz. Ancak Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadis-i şeriflerinde buyurduğu üzere, “Göz yaşarır, kalp mahzun olur ama biz sadece Rabbimizin razı olacağı sözleri söyleriz.” Rahman ve Rahim olan Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyoruz."
denildi.

Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni kimdir?

Ömrünü İslam'a hizmet etmeye adayan maneviyat büyüklerinden Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kâhta ilçesinin Menzil köyünde dünyaya geldi. Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine Siirt'te ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi için gönderilerek iyileşti.

Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'den sonra cemaatin manevi önderliğini üstlenen abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol 22 Ekim 1993 tarihinde Rahmet-i Rahman'a kavuşunca, Abdulbaki Erol (Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni) Menzil cemaatinin manevi önderi oldu.



#Menzil cemaati
#Seyyid Abdulbaki El Hüseyni
#Adıyaman
10 ay önce