|

Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin sadece bir gün cezaevinde kaldı

Beşiktaş'ta yaptığı kaza sonucu bir polis memurunu şehit eden, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olan ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, karıştığı davalar ile gündemden düşmüyor. Çetin'in 'kasten yaralama’ suçundan bir gün cezaevinde kaldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:55 - 30/12/2018 Pazar
Güncelleme: 10:21 - 30/12/2018 Pazar
Diğer
Sinan Çetin (Solda) Rüzgar Çetin (Sağda)
Sinan Çetin (Solda) Rüzgar Çetin (Sağda)

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında Beşiktaş’taki bir gece kulübü çıkışında karıştığı kavga sonrası dava açılmıştı.

İstanbul 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Çetin ‘kasten yaralama’dan 2011’de bir yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. ‘Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar veren mahkeme, Çetin’in 5 yıl suça karışmaması halinde cezanın düşürülmesine hükmetti.

Ama Çetin, aradan 2 yıl geçmeden Asmalımescit’te karıştığı bir kavgadan ceza alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması şartlarını ihlal etti. Mahkeme, 19 Nisan 2018’de Çetin’in bir yıl 8 aylık hapis cezasını çekmesine hükmetti.

Çetin, 21 Mayıs’ta Maltepe Açık Cezaevi’ne giderek teslim oldu. Fakat birkaç saat sonra çıktığı ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre Çetin’in 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de belirtilen “5 yıl altı hapis cezası alanlar denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanır” maddesinden faydalandığı ortaya çıktı.

Çetin, Beşiktaş'ta yaptığı kaza sonucu da bir polis memurunun şehit olmasına, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olmuştu.

#Sinan Çetin
#Rüzgar Çetin
#Adam yaralama
5 yıl önce