|

Sivas'taki 'doktor balıklara' Rus ilgisi

Sivas'ın Kangal ilçesinde özellikle sedef hastalığına iyi geldiğine inanılan 'doktor balıklar', Rus hastaların yanı sıra ülkede yayın yapan televizyon kanallarının da ilgi odağı oldu.

Yeni Şafak
17:45 - 10/11/2018 السبت
Güncelleme: 17:55 - 10/11/2018 السبت
AA
37 derece sıcaklıktaki suda yaşayan balıkların dünyada benzeri yok.
37 derece sıcaklıktaki suda yaşayan balıkların dünyada benzeri yok.

Sivas'ın Kangal ilçesinde 'doktor balıklar' olarak adlandırılan balıklarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan kaplıca, son yıllarda Rusların yoğun ilgisini çekmeye başladı.

İl merkezine 98, Kangal ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki Kangal Balıklı Kaplıca, yurt içi ve yurt dışından, sedef hastaları başta olmak üzere şifa arayan çok sayıda kişi tarafından tercih ediliyor.

Hastalıklara iyi geliyor

Yaklaşık 37 derece sıcaklıktaki suda yaşayan binlerce küçük balık, sivilce ve yara kabuklarını yiyerek deriyle kaplıca suyunun temasını artırıyor. Romatizma, kırık ve çıkık ile sinir, deri ve böbrek hastalıklarına da olumlu etkileri bulunduğu belirtilen kaplıcanın, özelikle sedef hastalığına iyi geldiği biliniyor.

Kangal Balıklı Kaplıca işletmecisi Fuat Ünsal, kaplıcadaki içme suyunun ve 37 derece sıcaklıktaki suda yaşayan balıkların dünyada benzerinin olmadığını anlattı.

#Sivas
#Kaplıca
#Rusya
#Sedef hastalığı
٪d سنوات قبل