|

Siz de mi geniş bir ailesiniz?

Aile boyu enerjinin yeni adresi Toyota Verso, 7 kişilik oturma kapasitesi ile MPV segmentinin yeni gözdesi olmaya aday. 'Bu kadar kişi otomobile nasıl sığarız?' sorusunu ortadan kaldıran Yeni Toyota Verso sayesinde, geniş aileler için de şehiriçi ve şehirdışı yolculuklar çok kolay.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 28/02/2010 Pazar
Güncelleme: 21:27 - 27/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Siz de mi geniş bir ailesiniz?
Siz de mi geniş bir ailesiniz?

Minivan kullanıcılarının ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden geliştirilen ve tasarlananan yeni Verso, konfor ve fonksiyonel kullanım özelliklerinin yanı sıra şık bir tasarıma da sahip. Ailelerin konforu ön planda tutularak yaratılan yeni Verso hayatı kolaylaştıran pek çok donanım özelliğini bir arada sunuyor.


32 Farklı Oturma Şekli

Verso, Toyota Easy Flat-7 koltuk sistemi sayesinde 32 farklı oturma ve yükleme pozisyonu sağlıyor. Bu sayede aile üyelerinizin rahatı kadar her türlü yükün de rahatlıkla taşınmasına olanak veriyor. Sınıfının en pratik ve esnek oturma sistemine sahip olan Yeni Verso, 1. ve 2. sıra koltuklar arasında sınıfının en uzun diz mesafesini de sunuyor. Akıllı Bagaj Sistemi (Clever Trunk Management System)” sayesinde sınıfının en gelişmiş düz yükleme alanına sahip yeni Verso, 198 litreye çıkarılan bagaj kapasitesi ile aynı zamanda sınıfının en genişi. Yeni Verso, Avrupa'da bir ilki gerçekleştirerek, geri vites seçildiğinde iç dikiz aynasına arka park kamerasındaki görüntüyü yansıtıyor. Böylece 4440 mm uzunluğundaki, 7 kişinin rahatça oturabildiği bu küçük dev kolayca park edilebiliyor.


9 Hava Yastığı

Ailelerin güvenli ve keyifli yolculuklar yapması için tasarlanan Yeni Verso, sert ve darbe emici karoseri ile yüksek aktif, pasif ve yaya güvenlik özelliklerine de sahip. Yeni Verso'nun aktif güvenlik sistemleri arasında, EBD ile desteklenen ABS Fren Sistemi, Fren Asistan (BA) Sistemi, Direksiyon Destekli Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC+), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC); pasif güvenlik sistemleri arasında ise sürücü, yolcu, yan, diz ve 3. sıra koltular için perde hava yastıkları olmak üzere toplam 9 hava yastığı ve aktif ön kafalıklar bulunuyor. Bunlara ek olarak yeni Verso aydınlatma mesafesi ve alanı konusunda sınıfının en iyi değerlerine sahip ön farları ile sürücülere rahat ve güvenli bir sürüş keyfi sunuyor.


4 Yeni Renk

4 yeni farklı renk seçeneğine sahip olan Yeni Verso, bluetooth, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, iç gözlem aynası ile ısıtmalı ön koltuklar gibi donanım özelliklerine sahip. 1.6lt benzinli motor seçeneği ile sunulan Yeni Toyota Verso'nun, Comfort, Elegant ve Premium olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor. Yeni Toyota Verso 43.750 TL'den başlayan fiyatlarla Toyota Plazalar'da satışa sunuluyor.


Alfa Romeo Giulietta Cenevre'de!

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo'nun kompakt sınıfta yer alan 147 modelinin yerini alacak Alfa Romeo Giulietta, 2010 Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmen tanıtılacak. 2010 yılında 100. yaşını kutlayacak olan Alfa Romeo'nun bir asırlık tarihsel sürecine yönelik düzenlenecek etkinlikleri taçlandıracak Alfa Romeo Giulietta, hem göz alıcı İtalyan tasarımı hem de yürüyen aksam ve yenilikçi motor teknolojileriyle dikkatleri topluyor. 1.4 litrelik 120 ve 170 HP'lik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litrelik 170 HP'lik turbo dizel motorlar, Alfa Romeo Giulietta'nın kaslı kaputu altında görev alacak. Alfa Romeo Giulietta'nın en güçlü motor seçeneğini ise 1.8 litre 235 HP'lik benzinli motor versiyonu oluşturacak.



Bursalı Fiat Doblo Cenevre'nin gözdesi

Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında 2000'den bu yana 1 milyon adete yaklaşan üretimiyle dikkat çeken ve ülkemizde de satışa sunulan Fiat Doblo'nun yeni nesli, ilk kez 80. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tüm dünya basınının karşısına hibrid versiyonu ile çıkıyor. Fiat Doblo Natural Power (Doğal Güç) adıyla tanıtılacak olan doğalgazla çalışan ve 1.4 litre 120 HP'lik T-jet motorla kombine edilen Yeni Fiat Doblo, hem ekonomik hem ekolojik özellikleri bir arada sunan fakat performanstan da ödün vermeyen bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Bugüne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç her türlü yol yüzeyi ve yük koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve sınıfının standartlarının ötesinde konforu birarada sunuyor.


Hyundai'den dizel ve elektrikli motor

Hyundai, 4-14 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda dizel-elektrikli hibrid konsept aracı “i-flow” ile birlikte toplam 7 adet çevre dostu otomobilinin dünya lansmanını gerçekleştirecek. Hyundai'nin yakın gelecekte pazara sunacağı D-segmenti modelinin habercisi olan i-flow, şık ve zarif çizgilerinin yanı sıra üstün aerodinamisiyle de dikkat çekiyor. I-flow, 100 km'de sadece 3 litre yakıt tüketimi sunuyor. Hyundai, hidrojenle çalışan ve sadece su buharı açığa çıkardığı için çevreyi hiç kirletmeyen bu araçların seri üretimine ise 2012 itibariyle başlayacak.



14 yıl önce