|

Slumdog Millionair'lere ev bulundu

Aa
00:00 - 29/05/2009 Cuma
Güncelleme: 13:15 - 29/05/2009 Cuma
Yeni Şafak
Slumdog Millionair'lere ev bulundu
Slumdog Millionair'lere ev bulundu

Oscar ödüllerini toplayan “Slumdog Millionair” filminin yönetmeni Danny Boyle ve yapımcısı Christian Colson, filmin evleri belediye tarafından yıkılan küçük yıldızlarına başlarını sokacak birer ev temin ettiler.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Boyle Mumbai'de yaptığı açıklamada, prodüksiyon şirketinin çocukların ve ailelerinin başlarını sokacakları bir ev sağlamak için gerekli yardımda bulunduğunu belirterek, evleri buldozerle yıkılan Azharuddin İsmail ve Rubina Ali'nin yakında aileleriyle birlikte yeni evlerine taşınacaklarını bildirdi.

Çocukların evlerinin yıkıldığı haberlerini görünce doğal olarak büyük bir endişeye kapıldıklarını anlatan yönetmen Boyle, “Onlara moral vermek ve bir an önce yeniden başlarını sokacak bir eve yerleştirilmelerini sağlamak için buradayız” dedi.

Evlerin yaklaşık 53 bin dolara mal olduğu belirtildi. Boyle ve yapımcı Colson, filmin çocuk yıldızlarına yeterince yardım etmemekle suçlanıyorlardı.

326 milyon dolar gişe hasılatı yapan filmin yapımcıları, filmin çocuk yıldızlarının uygun bir eve yerleşmeleri, yeterli eğitim almaları ve liseden sonra iyi bir üniversiteye gidebilmeleri için bir vakıf kurmuştu. Yapımcılar, iki çocuğun ailelerinin ev alabilmesi için 100 bin dolar vermeyi vadetmiş ve Mumbai'deki gecekondu çocuklarına yardım için 747 bin 500 dolar bağışlamışlardı.


15 yıl önce