|

Sonbahar

00:00 - 22/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:35 - 21/11/2008 Cuma
Yeni Şafak
Sonbahar
Sonbahar

Yusuf 1992'de 22 yaşında girdiği cezaevinden 12 yıl sonra çıkıp köyüne gelir. Aslında iki yıl daha yatması gerekirken geçirdiği ağır hastalık yüzünden çok az ömrünün kaldığının anlaşılması üzerine serbest bırakılır. Yakalandığı verem hastalığı akciğerlerini iyice zayıflatmıştır. Yusuf'u cezaevinden çıkıp geldiği köyünde bir tek yaşlı hasta annesi beklemektedir. Annesi Rukiye Hanım ağır hastadır. Artık tek düşüncesi huzur içinde ölmeden önce Yusuf'u evlendirmektir. Sadece yaşlıların kaldığı köyde Yusuf ve arkadaşı Mikhail'in konuşmaları hep yaşanmamış gençlikleri ve zamanla ilişkileri üzerinedir. Yusuf yıllarca hapishanede kalmanın verdiği alışkanlıkla insanlarla kolay ilişki kuramaz. Bir gece karşısına ilçedeki meyhanede konsomatris olarak çalışan Gürcü kızı Elka çıkar.


Yönetmen: Alper Özcan

Oyuncular: Onur Saylak, Gülefer Yenigül, Megi Aboulzade, Serkan Keskin

Senaryo: Özcan Alper

Tür: Dram

Süre: 95 dakika

Yapım yılı: 2007


Destere

Trakya'da yaşayan H'leri söyleyemeyen bir seri katil… Seri katil adları H ile başlayan Hamza, Hasan, Hamdi gibi kurbanlarını kaçırarak onları işkenceden geçirerek öldürmektedir. İşte bu seri katille yolları kesişen Trakya köylerinden birinde çiftçilik yapan kahramanlarımız Hayrettin ve Hayati, kendilerini tanımadıkları bir köy evinin bodrumunda bulur ve katilin sesiyle banttan dinledikleri 'Oyun üüle oynanmaz, büüyle oynanır' oyununun tam ortasına düşerler…


Yönetmen: Gürcan Yurt, Ahmet Uygur

Oyuncular: Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Tuna Orhan, Volkan Demirok, Selin Denizli, Erol Günaydın

Senaryo: Gürcan Yurt

Tür: Komedi, Korku

Yapım: Türkiye 2008

Süre: 96 dakika


Madagaskar 2

2005'in olay yaratan animasyonu Madagascar'ın merakla beklenen devamında Alex, Marty, Melman, Gloria, Kral Julien, Maurice penguenler ve şempanzeler kendilerini devasa ada Madagaskar sahillerinde bulur. New Yorklu kahramanlarımız bu engeli aşmak için işleyeceğini düşündükleri bir plan geliştirir. Yere çakılmış eski bir uçağı ele alan penguenler bu uçağı adeta askeri bir doğrulukta tamir eder. Uçağa bindiklerinde Afrika'nın uçsuz bucaksız düzlüklerini dolaşıp her yeri görecek kadar uzun süre havada kalmayı başaramazlar. New York'taki hayvanat bahçesinde doğup büyümüş kahramanlar Afrika macerasında hayatlarında ilk kez kendi cinslerinden hayvanlarla karşılaşır. Afrika çok geniş ve büyük bir yer gibi gözükür. Ama Central Park'taki kendi yuvalarından daha iyi ve daha güvenli midir?


Orjinal Adı: Madagascar: The Crate Escape

Yönetmen: Eric Darnell, Tom McGrath

Seslendirenler: Bernie Mac, Ben Stiller, David Schwimmer, Sacha Baron Cohen,

Tür: Animasyon, aile, macera, aksiyon,

Yapım: ABD 2008


The Burning Plain

Babil'in senaristi Guillermo Arriaga'nın ilk yönetmenlik deneyimi olacak filmde Oscar ödüllü aktris Charlize Theron, Sylvia adlı bir karakteri canlandıracak. Sylvia çalkantılı bir çocukluk sonrası ebeveynleriyle ortak bir noktada buluşmaya çalışacak.


Yönetmen: Guillermo Arriaga

Oyuncular: Charlize Theron, Kim Basinger, Jennifer Lawrence, Jose Maria Yazpik, Joaquim de Almeida, Tessa Ia

Tür: Dram

Süre: 111 dakika

Yapım: ABD 2008


Gomorra

İtalya'da organize suç örgütü Gomorra tarafından öldürülen insanların sayısı 4 bini bulmaktadır. Gomorra sadece yasadışı uyuşturucu ve silah trafiği ya da haraç almakla para kazanmaz ve her sektörde faaliyet gösterir. Bu filmde izlenen öyküler gerçek hayattan alınmıştır. Tüm bunlar Napoli'nin Scampia Mahallesi'nde ya da Caserta'da yaşanmıştır.


Orijinal Adı: Gomorrah

Yönetmen: Matteo Garrone

Oyuncular: Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino, Salvatore Ruocco, Vincenzo Fabricino,

Tür: Suç-drama

Süre: 137 dakika

Yapım: 2008 İtalya


Aramızda Casus Var

Alkolik olduğu gerekçesiyle CIA'deki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için bildiği gizli bilgileri bir CD'ye kaydeder. Cox'un boşanmanın eşiğinde olduğu eşi Katie CD'yi çalar ve gittiği spor salonunda unutur. Salonda çalıştırıcı olan Chad ve aynı yerde yönetici olarak çalışan Linda, Chad'in tesadüfen bulduğu CD ile Cox'a şantaj yapmaya başlar.


Orijinal Adı: Burn After Reading

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

Oyuncular: Brad Pitt, George Clooney, Tilda Swinton,

Senaryo: Ethan Coen, Joel Coen

Tür: Komedi, Suç

Yapım: ABD 2008



15 yıl önce