|

Şüheda Davitt vefat etti

Sinead O'Connor ismiyle tanınan, 2018 yılında Müslüman olduktan sonra Şüheda Davitt ismini alan İrlandalı şarkıcı vefat etti. 56 yaşındaki Davitt, neden Müslüman olduğunu “Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor" ifadeleriyle anlatmıştı.

04:00 - 27/07/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:42 - 27/07/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Şüheda Davitt.
Şüheda Davitt.

Sinead O’Connor ismiyle tanınan, Müslüman olduğunu duyurduktan sonra Şüheda Davitt ismini alan İrlandalı ünlü kadın şarkıcı 56 yaşında hayatını kaybetti. BBC’nin haberine göre, Şüheda Davitt’in ailesi tarafından yapılan açıklamada, “Sevgili Sinead’ımızın vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz” ifadesine yer verildi. Açıklamada, 56 yaşındaki Davitt’in ailesinin ve arkadaşlarının acı haberden dolayı derin üzüntü duyduğu belirtildi.

MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM

“Nothing Compares 2 U” şarkısıyla 90’lı yıllarda dünya çapında ün kazanan, solo albümlerinin yanı sıra adını yardım konserleriyle de duyuran Davitt bugüne kadar 10 albüm çıkardı. Şüheda Davitt, 2018’de Müslüman olduğunu duyurarak, “Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam’a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor” ifadelerini kullanmıştı. İrlandalı şarkıcı Müslüman olduktan sonra yeni bir isim alacağını ve bundan böyle “Şüheda Davitt” adını kullanacağını belirtmişti.



#Şüheda Davitt
#Vefat
#Sanatçı
9 ay önce