|

Süleyman Han’ın mezarı bulundu

Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserlerin taşınması için yapılan kazılarda Eyyubi Sultanı Süleyman Han’ın mezarı bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:24 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Sultan Süleyman Han’ın mezarıyla aynı yerde Eyyubi hanedanlığı üyelerine ait 6 mezar daha tespit edildi.
Sultan Süleyman Han’ın mezarıyla aynı yerde Eyyubi hanedanlığı üyelerine ait 6 mezar daha tespit edildi.

Batman Müze Müdürü Şeyhmus Genç, su altında kalacak eserlerin Hasankeyf Kültürel Park alanına taşınması çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

6 MEZAR DAHA VAR

  • Bu kapsamda 1407 yılında Sultan Süleyman Han tarafından inşa ettirildiği bilinen Süleyman Han Camii minaresinin taşındığını hatırlatan Genç, şunları ifade etti: “Süleyman Han Camii’ndeki kazılar sırasında Sultan Süleyman Han’a ait olduğu belgelenen mezara denk gelindi. Aynı zamanda aynı yerde Eyyubi Hanedanlığı üyelerine ait olduğu düşünülen 6 mezar daha tespit edildi. Sultan Süleyman Han mezarı, mezar taşları, sandukası ve çıkarılan iskeletler koruma altına alındıktan sonra Mardin Artuklu Üniversitesine gönderildi.”

ZİYARETE AÇILACAK

Genç, “İncelemelerden sonra Hasankeyf Müzesi’nde koruma altına alınacak. Aynı zamanda Sultan Süleyman Han’a ait sandukanın restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra Hasankeyf Müzesi’nde sergilenecek” dedi.

#Sultan Süleyman Han
#Eyyubi hanedanlığı
#Şeyhmus Genç
5 yıl önce