|

Suriyeli Fatma'nın yüzü Türkiye'de gülecek

Esed rejimine bağlı birliklerin varil bombalı saldırısında yüzü yanan, bir elinin parmaklarını kaybeden Suriyeli Fatma Husen El Ali, hayırseverlerin destekleriyle sağlığına kavuşuyor. 2 ameliyat olan Fatma, üçüncü ameliyatı için tekrar İstanbul'a getirildi. Doktorları Fatma'nın durumunun çok iyiye gittiğini ve 15 gün sonra taburcu olacağını söyledi.

Yeni Şafak
12:33 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 13:01 - 9/08/2016 Salı
AA
Yüzü yanan Fatma İstanbul'da tedavi ediliyor.
Yüzü yanan Fatma İstanbul'da tedavi ediliyor.

Ülkesinde varil bombalı saldırıda yaralandıktan sonra yaklaşık 1,5 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirilen Fatma'nın, Gezgin Gurmeyiz ve Türk Hava Gönüllüleri üyeleri aracılığıyla götürüldüğü İstanbul'daki tedavisi sürüyor. Gezgin Gurmeyiz Editörü Turgut Tunç, yaptığı açıklamada, haberi gördükten sonra yardımına koştukları Fatma'nın eski günlerine kavuşması için İstanbul'a getirildiğini hatırlattı.



Fatma'yı ve ailesini kardeş gibi gördüklerini anlatan Tunç, "Gönüllü arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları bize bu konuda çok yardımcı oldular. Fatma, geçtiğimiz aylarda İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik Cerrah Doç. Dr. Özay Özkaya ve ekibi tarafından 2 kez ameliyat edildi." bilgisini aktardı.



Tunç, Fatma'nın üçüncü ameliyat için tekrar İstanbul'a getirildiğini belirterek, "Geçirdiği 2 ameliyatın ardından karın derisi altına yerleştirilen doku genişletici baloncuklar yüz ameliyatında kullanıldı. Kızımızın durumu şu an çok iyiye gidiyor. 15 günlük zaman zarfı içinde taburcu olması planlanıyor." diye konuşt



#Fatma Husen El Ali
#Suriye
#Mülteci
8 yıl önce