|

Suriyeli kız Bana da Oscar'da sahneye çıktı

Twitter üzerinden tüm dünyaya sesini duyurarak yardım çağrısında bulunan Suriyeli minik Bana Alabed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye'de ağırlanmıştı. Bana Alabed Oscar töreni sırasında sahneye çıkarak şarkı söyledi.

Yeni Şafak
14:18 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:11 - 5/03/2018 Pazartesi
Diğer
Bana Alabed uluslararası camiada adını ilk kez 2016'da duyurdu.
Bana Alabed uluslararası camiada adını ilk kez 2016'da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halepli Bana ve ailesine Türk vatandaşlığına geçmesi nedeniyle kimliklerini takdim etmişti. Minik Bana, Twitter üzerinden tüm dünyaya sesini duyurarak yardım çağrısında bulunmuştu.


Halep'te yaşananları dünyaya duyuran Halepli küçük kız Bana Alabed İdlib'e tahliye olduktan sonra Türkiye'ye gelip Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 21 Aralık tarihinde Külliye'de ağırlanmıştı.

Bana Alabed Los Angeles'ta düzenlenen Oscar Ödül Töreni'ne katılarak şarkı söyledi.


Mesajlarla adını duyurdu

Suriye'deki iç savaşın sembollerinden biri olan 8 yaşındaki Bana Alabed yoğun bombardıman sırasında Halep'ten paylaştığı mesajlarla adını duyurdu. Artık tüm dünyada tanınan Bana Alabed Los Angeles'ta düzenlenen Oscar Ödül Töreni'ne de katıldı.

Törende sahneye çıkan Suriyeli kız birçok aktivistle birlikte "Stand Up For Something" adlı şarkıyı seslendirdi.



Ölen çocuklar için konuştu

NTV'nin haberine göre, sahnedeki bir fotoğrafını Twitter'da paylaşan Bana, "Sevgili Oscarlar bu gece Suriye'de ölen çocuklar için ayağa kalkmalıyız. Bir çocuk ister Amerika'da ister Suriye'de olsun sonuçta çocuktur" mesajını yazdı. Bana Alabed uluslararası camiada adını ilk kez 2016'da duyurdu.


#Suriye
#Oscar
#Bana Alabed
6 yıl önce