|

"Suriyeli müzik dehası" uluslararası yarışmada

Suriye'deki iç savaştan kaçıp yaklaşık üç yıl önce ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve müzik otoritelerince "100 milyonda görülebilecek bir yetenek" olarak gösterilen piyanist Tambi Asaad Cimuk (17), Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl uluslararası düzeyde 5'i piyano yarışması olmak üzere 9 organizasyonda yer alacak.

Yeni Şafak
11:20 - 22/03/2015 Pazar
Güncelleme: 09:21 - 22/03/2015 Pazar
AA

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türk vatandaşlığına geçen "dahi piyanist" Cimuk'un, Büyükşehir Belediyesi Orkestrasının kadrosuna dahil edildiği bildirildi.



Cimuk'un bundan sonra uluslararası yarışmalara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle katılacağı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Cimuk, bu yıl 5'i piyano yarışması olmak üzere 9 uluslararası organizasyona katılacak. Bu kapsamda ilki 27 Mart-2 Nisan'da yapılacak 'The Fifth International Competition' yarışmasına katılmak üzere Almanya'nın Mühlacker kentine gidecek olan Cimuk'un hedefi yarışmadan derece ile dönmek. Aynı zamanda Bursa AkademiX Güzel Sanatlar Merkezi'nde piyano dersi almaya başlayan Suriye asıllı Tambi Asaad Cimuk, 1,5 yıllık eğitimiyle müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başarmış, ABD ve Rusya'da düzenlenen yarışmalarda başarılar elde etmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin isteği doğrultusunda belediye kadrosuna alınan genç piyanistin hedefi müzik eğitimine 2017 yılından itibaren ABD'de devam etmek."



Açıklamada, Cimuk'un "Bursamızın ve Türkiye'nin bana gösterdiği ilgiyi boşa çıkarmayacağım. Uluslararası alanda elde edeceğim her başarı, bana kucak açanların başarısı olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve belediye müzik birimine çok teşekkür ediyorum" ifadesine de yer verildi.

#Tambi Asaad Cimuk
#piyanist
#Bursa
9 yıl önce