|

Takma dişlerini yutunca hayatı karardı

Hindistan'da bir adam yemek yerken yanlışlıkla takma dişlerini yuttu ve bir daha yemek yiyemedi. Takma dişler boğazından geçerken o kadar büyük tahribata yol açmıştı ki talihsiz adam bir sürü operasyon geçirmesine rağmen yıllarca tüple beslendi. Son operasyonda gırtlağı daha geniş hale getirilen adam yıllar sonra yemek yiyebilir hale geldi.

Yeni Şafak
10:28 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:10 - 10/11/2018 Cumartesi
Diğer
Takma dişlerini yutan adamın boğazında delikler oluştu, yıllarca yemek yiyemedi.
Takma dişlerini yutan adamın boğazında delikler oluştu, yıllarca yemek yiyemedi.

Hindistan'da 46 yaşındaki bir adam, yemek yerken yanlışlıkla alt çenesindeki takma dişlerini yuttu. Dişleri yutarken yemek borusu o kadar büyük zarar gördü ki bir daha yemek yiyemedi.

Dişlerini yuttuktan sonra durumu ilk üç ay ailesinden sır gibi gizleyen adam bir süre sonra ailesiyle birlikte yemek yemeyi reddedince gerçek ortaya çıktı.


Boğazında delikler oluştu

Doktora giden adamın çekilen filmlerde, yuttuğu dişlerin sıkıntılı bir bölgeye sıkıştığı ve boğazı çok büyük zarar gördüğü anlaşıldı. Ayrıca fistula denilen iki çukur bölge arasında büyük bir kanal oluşmuştu ve yemek borusunun bazı kısımlarında da delikler oluşmuştu. Dolayısıyla yedikleri o deliklerden sızıyordu. Düzgün bir şekilde konuşamıyor, ağzından salyalar çıkıyordu.


Artık yemek yiyebiliyor

Sonra bu kanalın kapanması ve dişlerin çıkartılması için ameliyat olan Nandi'nin boğazındaki tahribatın boyutu o kadar büyüktü ki, yine yemek yiyemedi ve yıllarca tüple beslendi. Daha sonra gırtlağının daha geniş hale gelmesi için iki kere daha bıçak altına yatan Nandi, yapılan bütün müdahaleler sonucunda beslenme tüpünden kurtularak yıllar sonra rahatlıkla yemek yiyebilir hale geldi.

#Hindistan
#Takma diş
#Boğaz
5 yıl önce