|

Taksiciden filmlere konu olacak dolandırıcılık

Twitter'da, duygu sömürüsü yapan bir taksici tarafından dolandırıldığını iddia eden "mojobetton" kullanıcı isimli bir vatandaş yaşadıklarını anlattı. Telefonda "elektriği kesmeyin" diye veryansın eden şoföre üzülen ve para veren genç kadın, bir süre sonra yine aynı taksiye denk geldi. Şoförün yine telefonda konuşur gibi yaparak mağdur rolünü oynadığını fark eden müşteri, dolandırıldığını anladı.

Yeni Şafak
11:08 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 10:56 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sosyal medyaya yansıyan bir dolandırıcılık hikayesi "bu kadar da olmaz" dedirtti. Twitter'da "mojobetton" kullanıcı ismiyle paylaşım yapan bir vatandaş, bindiği taksi sürücüsünün telefonda konuşur gibi yaparak "kesmeyin elektriği" diye ağlamasından çok etkilendi. Taksicinin haline üzülerek parasının üstünü almayan vatandaş, kısa bir süre sonra tekrar aynı taksiye bindi. Sürücünün yine aynı şekilde telefonla konuşmasına şahit olan vatandaş bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu fark etti.

İşte Mojobetton kullanıcı ismiyle olayı anlatan sosyal medya kullanıcısının tweetleri:








Birçok vatandaş bu şekilde yardımda bulunmuş

Tweetleri yüzlerce beğeni alan sosyal medya kullanıcısına yorum yapan diğer vatandaşlar, aynı şeyleri yaşadıklarını dile getirdi. Oğlunu üniversitede okuttuğunu söyleyen bir taksiciye yardım eden "nmtkrt" kullanıcı isimli vatandaş yaşadıklarını şöyle anlattı:




#taksi
#dolandırıcı
5 yıl önce