|

Tambi, 7 yarışmanın 5'inde birinci oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçıp ailesiyle Bursa'ya gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle Türk vatandaşlığına alınan 17 yaşındaki Tambi Cimuk 'müzik dehası' çıktı. 1 Şubat'ta Paris'teki UNESCO Konser salonunda dünyanın değişik ülkelerinden 9 piyanistle aynı sahneyi paylaşarak barış için çalacak.​

Yeni Şafak
13:07 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:10 - 28/01/2016 Perşembe
DHA

Suriye'deki iç savaştan kaçıp ailesiyle Bursa'ya gelen ve 'müzik dehası' olduğu ortaya çıkan 17 yaşındaki Tambi Cimuk, Gürcistan Tiflis Uluslararası Mozart Müzik Yarışmasında genel enstrüman sıralamasında üçüncü, piyano dalında ikinci oldu. Genç yetenek, 1 Şubat'ta Paris'teki UNESCO Konser salonunda dünyanın değişik ülkelerinden 9 piyanistle aynı sahneyi paylaşarak barış için çalacak.



Piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa'daki Akademix Güzel Sanatlar Merkezi'nde müzik dahisi olduğu ortaya çıkan Tambi Cimuk, geçtiğimiz bir yılda ABD, Rusya, Bulgaristan, İspanya, İsveç ve Almanya'daki toplam 7 yarışmanın 5'inde birincilik, 1 ikincilik ve 1 de beşincilik elde etti.






Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle Türk vatandaşlığına alınıp, bir gecede pasaport çıkarılan Tambi Cimuk, gittiği St.Petersburg'daki yarışmada 5'inci oldu.



Bu yıl 5- 10 Ocak tarihleri arasında St.Petersburg'ta yapılacak Savshinsky Music Competition'a hazırlanırken vize engeli ile karşılaşan Tambi, 20-27 Ocak tarihleri arasında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Uluslararası Mozart Müzik Yarışmasında genel enstrüman sıralamasında üçüncü, piyano dalında ikinci oldu.



Tambi Cimuk da, artık yarışmalardan daha fazlasını yapmak istediğini kaydederek, "Ama bunun için önceliğim alanımda akademik eğitimimi tamamlamak. Bir yılda hayatımda çok şey değişti. Bu değişimlerin olumlu yönde devam edeceğini düşünüyorum. İyi bir ekibimiz var. Bursa Büyükşehir Belediyesinin ve Bursa Valiliğinin büyük destekleri var" dedi.


#Tambi Cimuk
8 yıl önce