|

Tereyağı diyabet riskini azaltabiliyor

Tereyağını yemek ya da yememek. İşte bütün mesele bu. Beslenme ve kalp uzmanlarının son yıllarda en çok tartıştığı konulardan biri. Araştırmalar tereyağının insan vücudu için iyi bir besin olup olmadığını masaya yatırdı.

Yeni Şafak
11:33 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:35 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Tufts Üniversitesi'nde Haziran ayında yapılan bir çalışmada günde bir çorba kaşığı tereyağı tüketiminin diyabet riskini azaltmak için küçük bir katkı yapabileceğini ortaya koydu. Bunun ardından Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmada doymuş yağların kalp hastalığının gelişme riskini yüzde 8 artırıyor. Norveç'te yapılan başka bir araştırmada ise doymuş yağ, iyi kolesterl düzeylerini yükselttiği sonucu çıktı.



Bergen Üniversitesi'nde yapılan araştırmada 38 karın bölgesinde yağlanma olan erkeklerde de tereyağı yedirildiğinde iyi kolesterol düzeylerinde artış görüldü. Çok yüksek yağlı diyet konusundaki katılımcılar, ektopik yağ depolaması, kan basıncı, kan lipidleri (trigliseritler), insülin ve kan şekeri gibi birçok önemli kardiyometabolik risk faktöründe de önemli iyileşmeler sağladılar.

#Tereyağı
#Diyabet
#Diyet
#Obeziye
#Kolesterol
#Kalp
7 yıl önce