|

Terörle mücadele silahım sanatım

34 yıllık Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, sanatın farklı dalları olan kaligrafi, resim ve şiiri tek tabloda birleştirdiği eserleriyle dikkat çekiyor. Sula, “Terörle mücadele sadece silahla olmaz. Ben mücadelemi sanatla da veriyorum” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2018 Pazar
Güncelleme: 20:14 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
34 yıllık Polis Başmüfettişi Ahmet Sula
34 yıllık Polis Başmüfettişi Ahmet Sula

Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, oldukça stresli ve yorucu olan bu görevinin yanında bir de sanatla uğraşıyor. 17-25 darbe girşiminin yaşandığı dönemde iki yıl Emniyet Terörle Mücadele Daire Başkan Vekilliği ve yardımcılığı gibi kritik görevlerde bulunan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sula, eserlerinde sanatın farklı dalları olan kaligrafi, resim ve şiiri tek tabloda birleştiriyor. Bugüne dek pek çok sergi açan Sula, bu yolla polislik mesleğini ve sanatla birleştiriyor. 34 yıllık meslek hayatına 21 sergi sığdıran Sula, şimdilerde açacağı yeni serginin heyecanını yaşıyor.

BİR DERDİM VAR

Yurt içi ve yurt dışında bugüne kadar açtığı sergilerde 60 binin üzerinde sanatseveri ağırlayan Sula, son sergisini Temmuz-Ağustos aylarında Başbakanlık’ın himayesinde Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nilgün Diptaş’ın işbirliği ile İtalya’nın başkenti Roma’da açmaya hazırlanıyor. Sula, inancı gereği sadece yaptıklarından değil yapamadıklarından da hesaba çekileceğini bildiğini belirterek “Beni bir derdim var. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde devlet ve millet olarak verdiğimiz mücadelede kendimi Hazreti İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca gibi görüyorum” sözleriyle özetliyor.

Sanatımın adı ‘Sulaizm

Sanatını diğer akımlardan ayırarak “Sulaizm” olarak tarif eden Sula, “Hem bir emniyet müdürü hem de bir sanatçıyım. Çünkü terörle mücadele sadece silahla olmaz. Bunun ekonomik, siyasal, kültürel ve sosyal alanlarda yapılan çalışmalarla desteklenmesi zaruridir” diye konuşuyor.

#Ahmet Sula
#Terör
#Mücadele
6 yıl önce