|

Terörün ve teröristlerin izini sürüp deşifre ettik

Türkiye’nin terörle mücadelesinde en büyük destekçilerinden biri olan Yeni Şafak, terör örgütlerinin kirli planlarını ve bağlantılarını deşifre etti. PKK/PYD-YPG gibi örgütlerin provokasyonlarına karşı sağduyu çağrısında bulunan Yeni Şafak, her platformda ‘birlik ve beraberlik’ vurgusunu ön plana çıkardı.

Kıymet Sezer
17:16 - 3/05/2019 Friday
Güncelleme: 17:32 - 3/05/2019 Friday
Yeni Şafak
Terörün ve teröristlerin  izini sürüp deşifre ettik
Terörün ve teröristlerin izini sürüp deşifre ettik

Türkiye, 17/25 Aralık sürecinin ardından taşeron terör örgütlerinin hedefi haline geldi. DEAŞ ve PKK/PYD-YPG terör saldırıları arttı. Yeni Şafak, saldırıları kınayan manşetlerinin yanısıra saldırganların ve arkalarındaki güçlerin izini sürdü. Atatürk Havalimanı katliamının planlayıcısına ilişkin ayrıntılar 2 Temmuz 2016’da “Kod Adı Bay Sangur” haberiyle manşette yer alırken, teröristin dış bağlantılarına ilişkin ayrıntılar ise 3 Temmuz 2016’da “Referansı Kızılhaç” manşetiyle aktarıldı. Ramazan ayının ikinci günü İstanbul Vezneciler’de polis otobüsünün geçtiği sırada bomba yüklü aracın patlatılması haberi “Terörün Patronları Emretti, Taşeron Vurdu” başlığıyla manşete çıkarıldı.

BAĞLANTILARINI
ORTAYA ÇIKARDIK

Yine Şanlıurfa Suruç ve Ankara Garı saldırılarılarını gerçekleştiren teröristlerin bağlantıları, 14 Nisan 2016’da “Suruç ve Gar katilleri aynı karede” manşetiyle deşifre edildi. Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren PKK/PYD’li teröristlerin Esed ile bağlantısı tespit edildi. 6 Mart 2016 tarihli manşet haberde, Esed’in bombacıyla birlikte 45 PKK/PYD’li teröriste Suriye kimliği verdiğini yazdı. Ankara’da askeri araçları hedef alan Merasim Sokak saldırısını gerçekleştiren terörist’in PYD’li Salih Neccar olduğunun ortaya çıkması üzerine Yeni Şafak 19 Şubat 2016’da Amerika, Rusya, İran ve Suriye Bayraklarını da koymak suretiyle “Hepiniz ortaksınız” manşetiyle çıktı. Saldırı haberi ise, “Çokuluslu Terör” manşetiyle duyuruldu. Aynı gün Erdoğan’ın taşeronlara yönelik Türkiye’nin sabrının sınırlarının sonuna geldiği açıklamaları “Sabır bitti” başlığıyla manşete taşındı. DEAŞ’ın Sultanahmet saldırısı, 13 Ocak 2016’da “Alçaklar” manşetiyle duyuruldu. Saldırıda, 8’i Alman turist toplam 10 kişi hayatını kaybetti.

TERÖRLE MÜCADELE NEFERİ OLDUK

Yeni Şafak, Türkiye’nin kararlı bir mücadele yürüttüğü hendek terörünü de yakından izledi. Halkın güvenlik güçlerinin yanında yer alması, sivil hassasiyeti, terör örgütünü destekleyen dış mihraklar başta olmak üzere hendek terörüne ilişkin tüm ayrıntılar haberler ve manşetlerle okurlara aktarıldı. Teröre destek veren siyasi partiler ve siyasetçilerden hesap soruldu. HDP’li belediyelerin hendek teröründe PKK’ya destek vermeleri, bombalı araçlar tahsis etmeleri 14 temmuz 2016’da, “HDP’nin Lojistik Üsleri” başlıklı haberle manşete taşındı. Yeni Şafak, Hendek teröründe halkı sokağa çatışmaların ortasına çağıracak kadar ileri giden HDP’lilerin dokunulmazlıklarının düşürülmesi konusunda haberleriyle büyük misyon üstlendi.

ŞEHİR BİTTİ SIRA DAĞDA

PKK terör örgütünün şehir operasyonlarının ardından kırsalda başlatılan operasyonlar da yakından takip edildi. 22 Haziran 2016’da bu konuda ilk haber, “Şehir Bitti Sıra Dağda” manşetiyle duyuruldu. Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermeyen üstelik PKK yanlısı tutum izleyen muhalefet partileri de Yeni Şafak’ın uyarılarından nasibini aldı. Yeni Şafak 18 Mayıs 2016’da, PKK’nın Dürümlü katliamına karşı tek cümle etmeyen CHP’ye “Kim Susturdu” sorusu yöneltildi.

Terör örgütleriyle etkin mücadele öngören yasal düzenlemelerin güçlü savunucusu oldu. Bu konudaki düzenleme çalışmalarını, 15 Haziran 2016’da “Teröre Darbe Yasası” başlığıyla manşete taşıdı. PKK terör örgütünün finans kaynaklarıyla mücadelenin de izini sürdü. 27 Haziran 2016’daki “PKK’ya 1.5 Milyarlık Darbe” başlıklı manşet haber de terörün uyuşturucu kaynaklarına vurulan darbeyi yansıtan önemli bir haber oldu.

ABD’NİN YPG OYUNU KONUSUNDA UYARDIK

Amerika’nın PKK terör örgütünün uzantısı PYD-YPG konusunda iki yüzlü tavrı konusunda Yeni Şafak gazetesi çok sayıda uyarı haberine imza attı. 1 Haziran 2016’da yayınlanan “Üniforma da ABD’den” başlıklı manşet haberde, ABD’nin PKK’ya 8 bin 500 üniforma gönderdiği deşifre edildi. 2 Haziran 2016’da “ABD’nin Gizli Ajandası” başlıklı manşet haberde, ABD’nin terörist ortağı ile enerji koridoru, terör koridoru planlamaları detaylı olarak aktarıldı. Amerika’nın DEAŞ’a karşı Münbiç operasyonu 11 Haziran 2016’da “Bir Şehir PKK’ya Verildi” başlığıyla manşete taşındı. Yine ABD’nin terör koridoru planını deşifre eden ve Türkiye tarafından bir MİT operasyonuyla getirilen Talal Sülo’nun ifadeleri ve yapılan ropörtaj, “ABD Bize Federasyon İçin Söz Verdi” başlığıyla manşetten aktarıldı. Yine Türkiye’nin birçok bölgesinden Suriye’ye terörist taşındığı haberi 19 Mayıs 2016’da, “Amanos-Afrin Terör Hattı” başlığıyla manşetten duyuruldu.

YABANCI TERÖRİST
SAYISI ARTIYOR!

Bölgemizdeki yabancı teröristler da göz ardı edilmedi. 31 Mayıs 2016’da “1300 Yabancı Savaşıyor… PYD’nin Batılı Teröristleri” manşetini atan Yeni Şafak, terör örgütü PYD’ye Kobani olaylarının ardından başlayan yabancı terörist desteğinin arttığını yazdı. 28 Nisan 2016’da “Batı IŞİD’e Yol Verdi” başlıklı manşet haberle de batılı ülkelerin ceza yasalarında yabancı savaşçıları yargılayacak madde olmadığı için IŞİD üyelerinin Suriye’ye gidişlerine göz yumduğuna dair araştırma sonuçları aktarıldı.

  • MÜCADELEMİZ

    SÜRECEK

  • Türkiyenin terör saldırılarıyla sarsıldığı dönemde hesabın büyük olduğunu her fırsatta manşetine taşıyan Yeni Şafak, İstanbul’un fethinin 563. Yılı kutlamalarında dış mihraklara mesaj verdi. 30 Mayıs 2016 tarihli manşet haberde, Yenikapı’da düzenlenen törenin aktarıldığı habere, “Hesaplaşma Bitmedi” manşetini attı.
  • ÇOCUK İSTİSMARINA DİKKAT ÇEKTİK
  • PKK terör örgütünün kirli yüzü manşet haberlerle deşifre edildi. Bu doğrultudaki manşet haberlerden biri de 7 Mayıs 2016’daki “PKK’nın yarısı çocuk” başlıklı manşet haber oldu. PKK’nın çocuk istismarını gündeme taşıyan haberde, terör örgütünün bir yılda 3 bin çocuk kaçırdığı, PKK’nın kırsal kadrosunun yarısına yakının 18 yaş altında olduğu aktarıldı
  • MİLLİ SAVUNMA HAMLESİNİN TAKİPÇİSİ
  • Türkiye’nin terörle mücadelede nasıl yalnız bırakıldığı deşifre edildi. Yeni Şafak’ın 4 Mayıs 2016 tarihli “ABD IŞİD’i Vurmadı” başlıklı manşet haberinde, şu bilgiler yer alıyordu: “TSK, dün Kilis’i hedef alan IŞİD mevzilerini bildirmesine rağmen İncirlik’teki silahlı İHA’lar “hava muhalefeti” mazeretini göstererek operasyona çıkmadı.” Teröre karşı yalnız bırakılan Türkiye’nin kurtuluşunu savunma sanayide millileşme hamlesinde gösteren Yeni Şafak, manşetleriyle bu hamlenin takipçisi oldu. Bu doğrultudaki önemli manşetlerden biri de 1 Mayıs 2016’da, F-35 türü uçaklar ile en büyük helikopterin iniş kalkış yapabileceği amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun sac kesme töreni oldu. Tören, manşetten “Anadolu İle Başladı… Sırada Uçak Gemisi Var” başlığıyla yer buldu. Türkiye’nin sınır aşan güvenlik hamlelerinin de takipçisi olundu. Katar’daki askeri üssün tamamlandığı haberi, 29 Nisan 2016’da “TSK Resmen Katar’da” başlığıyla verildi. Katar üssünü dönemin Başbakanı Davutoğlu ile birlikte gezen Yeni Şafak, milli gururu izlenimleriyle okurlarına aktardı. NATO’nun Güneydoğu sınırları olan Türkiye’ye Suriye’den katyuşa mermileri, füzeler gelirken NATO’nun Türkiye’yi yalnız bırakan tavrı karşısında en sert tepkiyi gösteren Yeni Şafak, 21 Şubat 2016’da “Bu Kriz NATO’yu Dağıtır” manşetini attı. NATO’nun Baltık ülkelerine yönelen tehditlere karşı sessiz kalıp seyrettiği olaylar mercek altına alındı
#terör saldırıları
#teröristler
#PKK
#17/25 Aralık süreci
5 years ago