|

TİKA'dan Afrika'ya ambulans flosu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Afrika''ya hibe ettiği ambulanslar, Senegal''in başkenti Dakar''daki Grand Mosque De Dakar İslam Enstitüsü''nde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Aa
00:00 - 10/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 13:21 - 10/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
TİKA'dan Afrika'ya ambulans flosu
TİKA'dan Afrika'ya ambulans flosu

TİKA tarafından Batı Afrika ülkeleri Gine Bissau, Burkina Faso, Nijer ve Mali olmak üzere 4 ülkeye 8 ambulans hediye edildi.

Ambulansların teslimi Senegal''in başkenti Dakar''da yapıldı. Törene ülke büyükelçileri, Türkiye''nin Dakar Konsolosu Deniz Şahin, İnsan Kaynakları ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hasan Burak Ceran, TİKA Dakar Program Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan ve ülkede eğitim faaliyetlerini sürdüren Yavuz Selim Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adnan Demir katıldı.

Açılış konuşmasını törene ev sahipliği yapan Grand Mosque De Dakar İslam Enstitü sorumlusu yaptı.

Törene katılan ülke büyükelçileri, ambulansları İnsan Kaynakları ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Hasan Burak Ceran ve TİKA Dakar Program Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan''dan teslim aldı.

Ambulansların teslimatı töreninden sonra konuşan TİKA Dakar Program Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan, dağıtılan 8 ambulansın maliyetlerinin 400 bin Euro olduğunu belirtti. Bölgeye yapılan yardımların ise zaman içerisinde artarak devam edeceğini söyledi.

Ambulans dağıtımı yapılan ülkeler adına bir konuşma yapan Mali''nin Dakar Büyükelçisi Moulaye Ali Kalil Ascofare, ''Bu ambulans bağışı bizim için olağanüstü bir sosyal harekettir. Bir ülkede yaşayan insanlar sağlıklı olmalı ve sağlıklı olmaları içinde hastaneler yakın olmalı. Trafik kazalarında çoğu insan hayatlarını kaybediyor. Bunun sebebi ise hastaları zamanında hastaneye ulaştırılacak araç ve ambulansların yeterli sayıda olmamasından dolayıdır.'' dedi.

TİKA''nın bölgedeki faaliyetlerinden dolayı şükranlarını sunan Senegal Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Gorgui Ciss, bu işbirliğinin ilerleyen zaman içinde daha güçlü ve sağlam bir şekilde gelişeceğini vurguladı. TİKA''nın gerçekleştirdiği projeleri büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirten Gorgui Ciss, ''TİKA''nın bölgedeki faaliyet ve projeleri, sahip oldukları kalitenin bir göstergesidir.'' dedi.

7 YILDA 8 MİLYON EURO

2007 Nisan ayında faaliyete geçen TİKA Dakar Ofisi Program Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan, bölgeye yapılan yardım ve projelerin 8 milyon Euro''yu bulduğu belirtti.

TİKA''nın bölgedeki çalışma ve projelerinden örnekler veren Dr. Mehmet Yazgan çalışmalarının sağlık, eğitim, insani kapasitelerin artırımı gibi birçok alanda devam ettiğinin de altını çizdi.

Türk konsolos Deniz Şahin TİKA''nın gerçekleştirdiği faaliyetlerden memnun olduklarını belirterek, Gine Bissau, Mali, Nijer, Burkina Faso olmak üzere 4 ülkeye 2''şer adet ambulans yardımında bulunduklarını vurguladı.

12 yıl önce