|

Timav 7. Geleneksel Hikaye Yarışması ödül töreni

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ile Selçuklu Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 7. Geleneksel Hikaye Yarışması'nda dereceye giren imam hatipli öğrencilere, ödülleri törenle verildi.

Yeni Şafak
15:06 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 15:25 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dereceye giren imam hatipli öğrencilere, ödülleri törenle verildi.
Dereceye giren imam hatipli öğrencilere, ödülleri törenle verildi.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşen ödül törenine AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz ile çok sayıda davetli katıldı.


"Hikayelerde imam hatipli kardeşlerimizin hayatlarını keşfettik"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, “Hikaye yarışmamız 7 yıldır devam ediyor. Bu yıl 60 farklı ilimizden, 200 İmam Hatip Lisemizden 430 öğrencimiz hikayeleri ile yarışmamıza katıldı. Jüri üyeliklerini Prof.Dr. Abdullah Harmancı, Prof. Dr. Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar ve Mehmet Kahraman’ın yaptığı yarışmaya en fazla hikaye gönderen iller İstanbul, Konya ve Bursa oldu. Her yıl yarışmamıza katılan ve ilk 25 arasına giren hikayeleri kitaplaştırıyoruz. Hikayeleri okuduğumuzda, imam hatipli kardeşlerimizin hayatlarını keşfetme, ilgilerini, becerilerini, gönül dünyalarındaki zenginlikleri görme fırsatı da buluyoruz” dedi.

İmam hatipler üzerinde geçmişten beri süregelen bir itibarsızlaştırma operasyonunun günümüzde de bazı kesimlerce devam ettirildiğine dikkat çeken Öksüz "Diyoruz ki 'Korkmayın, aramıza gelin. Sevgi, aşk, muhabbet nasılmış bizde göreceksiniz. Milletine ve insanlığa karşı sorumlulukları en üst seviyede gelişmiş bir nesil arıyorsanız İmam Hatiplerde bulacaksınız. Diğer taraftan İmam hatiplerde eğitim öğretim kalitesinin düştüğünü iddia edenler de var. Eğer bu gerçek olsa böyle hikayeler ortaya çıkar mıydı, binlerce imam hatipten sınavlarda Türkiye dereceleri çıkar mıydı? Milyonlarca gencimiz İmam Hatip ortaokul ve liselerimize koşar mıydı?" diye konuştu.

İmam hatip okullarının eğitimde niteliğe önem veren kuruluşlar olduğunu anlatan Öksüz, "Bizler Eğitimi sadece ve sadece sıralara ve sınıf ortamlarına hapseden bir anlayışta değiliz. Bizim eğitim anlayışımız, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmektir. Eğitimdeki tek hedefimiz akademik başarı değil; iyi insan yetiştirmektir. İyi insan olmadan iyi hiçbir şey olunamayacağına inanıyoruz. İmam hatipliler bu anlayışla imam hatipli oldular, bu anlayışla imam hatip mezuniyetinden sonra bu bayrağı onurla taşıyorlar. Allah'a hamdolsun” ifadelerini kullandı.


"Bir nesli imar edebilmek için öncelikle zihinleri imar etmek gerekir"

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yarışmayı düzenleyen TİMAV’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Bir nesli imar edebilmek için öncelikle zihinleri imar etmek gerekir. Selçuklu Belediyemizin hikaye yarışmasına verdiği desteği oldukça önemli buluyorum. Tüm Türkiye’ye örnek olan bu projeye emek veren vakfımızı ve belediyemizi kutluyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.


Bu projeler bizi ülke olarak geleceğe hazırlıyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da önemli tesisler inşa ettiklerini, vatandaşa hizmet götürdüklerini ancak insan yetiştirecek projelere bu hizmetlerden daha çok önem verdiklerini söyledi. TİMAV'la gerçekleştirdikleri projelerin gelecek neslin inşası için hayati öneme sahip olduğuna dikkati çeken Ahmet Pekyatırmacı, “Bu projeler bizi ülke olarak geleceğe hazırlıyor. O yüzden bu projeler bizim için çok daha kıymetli, değerli. Vakıflarla ve derneklerle olan birlikteliğimizi bir kurumsal yapı içerisinde bir sisteme bağladık ve 3 yıldır bunu uyguluyoruz. Her yıl kasım ayı içerisinde, proje destek programı kapsamında bütün sivil toplum kuruluşlarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza Kimin ne projesi varsa, getirsin. Destek vereceğiz. diyoruz. Kasım ayı içerisinde projesi olan, fikri olan, toplumumuza değer katacak, ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak ne varsa getirin diyoruz. Çok şükür bu konuda çok zenginiz. Bu sene 66 tane projeye destek veriyoruz. Bugün burada icra ettiğimiz program 66 projeden bir tanesi. Bunun için ayrıca şükrediyorum. Bu kadar değerli vakıflarımız ve derneklerimiz var. Onlar bizlere bu projeleri hazırlıyorlar. Getiriyorlar sunuyorlar. Bizde destek olarak bunlara hayata geçirilmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve gençlerin ufkunun genişlemesine vesile olanlara teşekkür etti. İmam hatipli olmanın bir misyon işi olduğunu dile getiren Altunyaldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir imam hatipli olarak bu misyonu çok iyi taşıdığını aktardı.

Törende yarışmanın birincisi 6 tam altın, ikincisi 4 tam altın, üçüncüsü 2 tam altın ile ödüllendirilirken mansiyon olarak ise beş öğrenci tablet bilgisayar ile ödüllendirildi.

1. Faruk Sartık- İstanbul – Kartal AİHL / “Cuiusvis Hominis Est Errare ” adlı öyküsüyle.

2. Sümeyye Kalkan- Konya – Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL / “Ânın Divanesi” adlı öyküsüyle.

3. Arif Kıraç – İstanbul – Kartal AİHL / “Duvarsız Odalar” adlı öyküsüyle.

Mansiyon: Kezban Nur Batumak – Konya – Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL / “Karanfilli Sakız ” adlı öyküsüyle.

Mansiyon: Kübra Karabul – İstanbul – Fatma Talip Kahraman Kız AİHL / “21. Yaş” adlı öyküsüyle.

Mansiyon: Ezgi Arslan – Manisa – Manisa – Salihli Kız AİHL / “Kadim Dostlar” adlı öyküsüyle.

Mansiyon: Ayşe Asena Tülümen – Trabzon – Vakfıkebir AİHL / “Merhametin Son Dalgası” adlı öyküsüyle.

Mansiyon : Miray Kaya – Kırklareli – Kırklareli AİHL / “Görev Başarıldı” adlı öyküsüyle.


#Timav
#Geleneksel Ödül Yarışması
#İmam Hatip
#Öykü
6 yıl önce