|

Titrek mafya

Başına milyon dolarlık ödül konan, Kolombiya'nın en büyük uyuşturucu baronu Herrera, ormanlık alandaki operasyonda bir ağaç kovuğuna saklanmış halde, korkudan titrerken bulundu

Bogota
00:00 - 17/04/2009 Cuma
Güncelleme: 22:45 - 16/04/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Titrek mafya
Titrek mafya
"KÖPEK GİBİ SİNMİŞTİ"

Dünyanın en büyük mafya babalarından biri olan, Kolombiya'nın uyuşturucu baronu Daniel Rendon Herrera, film gibi bir operasyonla yakalandı. Don Mario lakaplı Herrera (43), önceki gün Panama sınırındaki bölgede, ormanlık bir alanda yüzlerce polisin katıldığı operasyonda yakayı ele verirken Kolombiya Savunma Bakanı Juan Santos, Herrera'nın bir palmiye ağacının dibinde, korkudan "köpek gibi sinmiş" halde bulunduğunu söyledi.


18 AYDA 3 BİN CİNAYET

Polis, Herrera grubunu son 18 ayda 3 binden fazla cinayet işlemekle suçluyor. Herrera'nın, adamlarına, öldürdükleri her bir polis için bin dolar ödül koyduğu kaydedilirken Kolombiyalı yetkililer de Herrera'nın yakalanmasına yol açacak bilgiyi verenlere 2 milyon dolar ödül teklif etmişti. Herrera'nın, yüzlerce kişiden oluşan bir mafya örgütüne liderlik ettiği ve ABD'ye de yüzlerce ton kokain soktuğu belirtiliyor.



15 yıl önce