|

TONI&GUY'dan yüz ve saç tiplerine göre saç kesimi önerileri

İngiltere'nin efsane kuaför zinciri TONI&GUY; Türkiye'deki en büyük merkezi Beylikdüzü Toni & Guy'da 500 metrekarelik bir alanda uzman ve sertifikalı personeliyle saç tasarımı konusunda tecrübesini paylaşıyor. Beylikdüzü Toni &Guy'dan Ömer Yalçınkaya bizler için yazın saç bakım trendlerini anlattı.

Mezin Tanrıseven
00:00 - 8/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 22:35 - 7/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
TONI&GUY'dan yüz ve saç tiplerine göre saç kesimi
TONI&GUY'dan yüz ve saç tiplerine göre saç kesimi

İnsan şüphesiz kendini değiştirmek ve o mevsime ayak uydurmak ister. Kış boyu kullandığımız saç renginde farklı tonlar yakalayarak veya farklı bir kesim seçerek değişime giden kadınlara Beylikdüzü Toni&Guy renkli bir dünyanın kapılarını açıyor.

Avrupa standartlarında hijyen, hizmet ve kaliteye sahip olan mekanlara verilen ISO 9001 belgesini Türkiye'de alan ilk işletme Beylükdüzü Toni & Guy ve Ernesido Hair & Beauty oldu. Tüm işlemlerinizi kalite ve hijyenden emin biçimde, keyifle gerçekleştirebileceksiniz. Kadın, erkek, çocuk saç tasarım ünitelerinin bulunduğu merkezde peeling, solaryum, laser epilasyon, mezoterapi, makyaj, manikür, spa pedikür, parafin bakımı, protez tırnak, waxing gibi hizmetler verilecek. çwww.ernesido.com.tr


Kaç çeşit yüz tipi var?

Bir yüzü oluşturan yedi şekil var: Yuvarlak, kare, ters üçgen, baklava, dikdörtgen, enine dikdörtgen ve üçgen


Ters üçgen yüze sahipseniz:
Bu tip yüz şekline sahip olan bayanlara daha modern kesimler önerilir. Oldukça enerji dolu gösteren bu yüz şekline, yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçların yanları ve enseleri kısa kestirilerek, saç tepesine volüm verilerek kesilen saç modellerini seçmenizde fayda var.

Kare yüze sahipseniz:
Daha yuvarlak-oval bir görünüm için yuvarlak bir kakül ve şakaklarınıza dökülen saç tutamları yaptırabilirsiniz. Bu aynı zamanda yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatır ve dengeler. Saç kesiminizi yaptırırken mümkün olduğu kadar katlı saç kesim modellerinden uzak durun. Küt saç modellerini de aynı şekilde düşünmeyin.

Yuvarlak yüze sahipseniz:
Öncelikle parlak ve dikkat çekici saçlara sahip olmak bu yüz tipinin ağırlığını alacaktır. Öne doğru dökülmüş perçemler ve tutamlar da yüzünüzün uzun gösterebilirsiniz. Aşırı kısa modeller yine tercih etmemeniz gereken saç kesimleri arasında yer alıyor.

Baklava yüze sahipseniz:
Bu yüz tipinde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri tercih edebilirsiniz.
Dikdörtgen yüze sahipseniz:
Eğer yüzünüzü biraz kısalmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilirsiniz.
Enine Dikdörtgen yüze sahipseniz:
Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ve şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarılara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilirsiniz.
Üçgen yüze sahipseniz:
Omuzlarda biten saç modelleri sizin için uygundur. Uçlarına hareket verilmiş katlı kesimler ve aralıklarla yapılmış röfleler yüz güzelliğinizi ortaya çıkaracaktır. Kakül kullanmayı seviyorsanız, yüzünüzü dengelemek için kaküllerinizi yana doğru tarayın. Dümdüz ve uzun saç modellerini tercih etmeninizde fayda vardır. Çünkü düz saç, yüzünüzü olduğundan daha uzun gösterebilir.


15 yıl önce