|

Torun sevmeye vize engeli

Zonguldak''ta Başel ailesinin Kanada''da yaşayan torunlarını görmek amacıyla vize başvurusu torun görmenin bir neden olarak kabul edilmediği gerekçesiyle ret edildi.

İha
00:00 - 20/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:38 - 20/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Torun sevmeye vize engeli
Torun sevmeye vize engeli

Zonguldak''ın Alaplı ilçesinde ikamet eden Başel ailesinin Kanada''da yaşayan torunlarını görmek amacıyla vize başvurusu torun görmenin bir neden olarak kabul edilmediği ve inandırıcı olmadığı gerekçesiyle Kanada hükümeti tarafından ret edildi.

Alaplı ilçesinde ikamet eden ve Kanada yaşayan oğlu ve gelinin biri 4 yaşında diğer 2 haftalık olan kız torunlarını görmek isteyen Başel ailesi Kanada hükümetinin vize vermemesi nedeniyle her iki torunu kucağına alamamanın ve torun sevgisini yaşayamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Torun görmenin bir neden olarak kabul edilmediği ve inandırıcı olmadığı gerekçesiyle Kanada hükümeti tarafından vize izni verilmeyen Başel ailesi yıllardır torunlarının hasreti ile yanıp tutuşuyor. Torunlarının internet ortamından ve fotoğraflarına bakarak hasret ve özlem gideren Başel ailesi Kanada hükümetine çağrıda bulunarak, torunlarını neden görmelerinin engellendiğine dair gerçekçi bir açıklama yapmalarını bekliyor.

10 yıl önce