|

Trafik çilesine 'Bus Lane' önlemi

Toplu taşıma araçları tarafından kullanılacak 'Toplu Taşıma Yolu' projesi için düğmeye basıldı. Dün İstanbul'da trafiğe çıkan sürücüler İstanbul'un Şirinevler-Mahmutbey, Millet Caddesi ve Aksaray-Topkapı güzergahında bolca polis anonsu dinledi. Vatandaşlar ise uygulamanın sabah saatlerinde trafiği rahatlatacağı gerekçesiyle son derece memnun.

Aybike Eroğlu / İSTANBUL
00:00 - 4/09/2012 Salı
Güncelleme: 23:18 - 3/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Trafik çilesine 'Bus Lane' önlemi
Trafik çilesine 'Bus Lane' önlemi

Özel araç sahiplerini toplu taşımaya yönlendirmek ve dolayısıyla ulaşımı rahatlatmak amacıyla uygulamaya konulan 'Toplu Taşıma Yolu' uygulaması dün başladı. Sabah 07.00 itibariyle pilot bölge olarak seçilen Şirinevler-Mahmutbey, Millet Caddesi ve Aksaray Topkapı gü-zergâhında polis ve zabıta ekipleri sürücüleri yönlendirdi. Yolun en sağ şeridini sadece toplu taşıma araçlarının kullanımına açan uygulama için sabah 06.00'da göreve başlayan polis ekipleri öncelikli olarak araç sahiplerini uyardı. Sürücüsü bulunmayan bazı araçlar ise çektirildi. Yol kenarlarına araç park etmenin yasak olduğunu sürücülerin anlaması için 150'şer metre arayla 2'şer polis memuru ise nöbet tuttu.

SABAH AKŞAM POLİS KONTROLÜ

07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında geçerli olan uygulamada ilk günden kural ihlali yapan sürücüler EDS sistemiyle tespit edi-lerek cezalandırıldı. Dün sabah 06.00 sularında başlayan polis kontrolleri ise akşam uygulama bitişine kadar devam etti. Toplu taşımayı rahatlatmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak için başlatılan uygulamada pilot bölge seçilen Aksaray-Millet Caddesi-Topkapı ve Şirinevler-Mahmutbey yolunda başlayan uygulama, daha sonra Topkapı-Aksaray-Taksim, Kızıltoprak-Bostancı-Tuzla, Beşiktaş-Maslak ve Yenikapı-Başakşehir bölgelerinde uygulanacak.


Vatandaş memnun, esnaf tereddütlü

Taksici Tafun Şatır (41) uygulamadan memnun olduğunu söyledi. Vatandaşın alışması için biraz zamana ihtiyaç olduğunu kaydeden Şatır, "Şu an için tek sıkıntı bir taksici olarak yolcu indirme bindirme sırasında geçen zaman zarfında ceza yeme ihtimali. O durum netleşirse gerçekten sabah trafiği toplu taşıma adına önemli olacak" dedi.




12 yıl önce