|

Troya Savaşı ve Hektor, çinilere yansıdı

Rahmi M. Koç Müzesi'nde, 1915 Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla açılan "Çanakkale Destanının İlk Halkası - Troyalı Hektor" sergisinde, Troya'nın destansı komutanı Hektor'un hikayesi İznik çinileriyle günümüze aktarıldı.

Yeni Şafak
15:18 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:23 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Troya'nın ve destansı komutanı Hektor'un hikayesini anlatan "Çanakkale Destanının İlk Halkası - Troyalı Hektor" sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi'nde açıldı.


Müzeden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale Destanı'nın ilk halkası olarak görülen Troya Savaşı ve komutan Hektor'un yer aldığı sergide Troya Destanı, çini sanatçısı Faris Öncel tarafından İznik çinilerine aktarılan tablo ve vazolarla anlatıldı.


Ressam Cumhur Koraltürk tarafından yapılan yağlı boya tablolar, Paris ile Helen'in aşkı ve Aşil ile Hektor'un mücadelesini tasvir eden canlandırmalar, dönemin gemilerine ait modeller de sergide yer alıyor.


Küratörlüğünü, aynı yerde daha önce Piri Reis sergisini de açan Ali Rıza İşipek'in yaptığı sergi, 27 Şubat 2015'e kadar gezilebilecek.
#Çanakkale Zaferi
#Troyalı Hektor
#sergi
#Rahmi M. Koç Müzesi
9 yıl önce