|

Tunceli Valisi Sonel koronavirüse duvar ördü: Binlerce maske üretilip dağıtıldı, araçlara plaka sırası konuldu

Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgını, Türkiye’de de her geçen gün daha fazla alana yayılıyor. Bu süreçte önlemler en üst seviyeye çıkarılırken, vatandaşa verilen destekler ve yardımlar da artırıldı. Sosyal medyada ise en öne çıkan isimlerden biri de Tunceli Valisi Tuncay Sonel oldu. Kentte açılan yeni fabrikalarda binlerce maske üreten, vatandaşların kapısına kadar gidip ihtiyaçlarını karşılayan, sağlık çalışanlarına oteller tahsis eden Sonel, çocuklara oyuncak dağıtıp ‘Sosyal izolasyon’ konusunda da uyarmayı ihmal etmiyor.

15:57 - 4/04/2020 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 4/04/2020 Cumartesi
Diğer
Vali Sonel, 7'den 70'e her vatandaşın ihtiyacını karışılıyor.
Vali Sonel, 7'den 70'e her vatandaşın ihtiyacını karışılıyor.

Milyonlarca insanın kabusu haline gelen koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de tedbirler artırıldı. Vatandaşların evde kalması için tüm olanaklar her geçen gün artırılmaya başlandı. Yurdun her köşesinde milli seferberlik ilan edilirken, halkın mağdur olmaması için görevlendirilen ekipler gece gündüz hizmet vermeye devam ediyor.

Vatandaşa hizmette en dikkat çeken isimlerden birisi ise Tunceli Valisi Tuncay Sonel oldu. Organize Sanayi Bölgesindeki Peri Tekstil Fabrika’sında üretilen 200 bin maske üreten ve bunları bölge hastaneleriyle, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtan Sonel büyük takdir topladı.


Denetimler tam gaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 büyük şehir ile birlikte kronik hastalıkların çok fazla görüldüğü Zonguldak'a giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından kentin giriş ve çıkışlarında kontroller sıklaştırıldı. İzin belgesi olmayan araçlar geri çevrildi.





Terör gitti huzur geldi

Maske üretim faaliyetlerini yerinde inceleyen Vali Sonel, “Birkaç yıl öncesine kadar terörle anılan Tunceli; Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın destekleri, kahraman güvenlik güçlerimizin teröristle mücadeledeki başarılı operasyonları ile huzur şehri haline geldi.
Avrupa’nın 8 ülkesine ihracat yapan Peri Tekstil Fabrikamız ile görüşerek koronavirüs salgınına karşı vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtmak ve ihtiyaç olan bölgelere gönderilmek üzere 200 bin adet maske üretimine çalışanlarımızın sosyal mesafesine ve hijyenik kurallara uygun olarak başladık
” ifadelerini kullandı.

Vatandaşa tam destek

Vali Sonel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca başlatılan uygulamayla ihtiyaç sahiplerine verilen bin liralık ödemeyi yaşlı ve engellilerin ayağına giderek sağlıyor.



Çocukları da unutmadı

  • Tüm denetimlere harfiyen uyan Sonel, kapı kapı dolaşıp maske dağıtıyor, okulları kapanan, e çocuklara nasihatlar verip , sosyal mesafe kurallarına uyarak hediyeler dağıtıyor.
#Tunceli Valisi Tuncay Sonel
#koronavirüs
#yardım
#vali
#salgın
4 yıl önce