|

Tunceli'de görüldüler: Nesilleri tükenmek üzere

Tunceli'de doğa fotoğrafçısı Malik Kaya, Pülümür Vadisi'nde nadir görülen ve koruma altına bulunan su samuru ile çil kekliklerini görüntüledi.

Yeni Şafak
15:33 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:44 - 16/01/2019 Çarşamba
DHA
Tunceli'de görüntülenen su samurunun nesli tükenmek üzere.
Tunceli'de görüntülenen su samurunun nesli tükenmek üzere.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ağır kış koşullarının yaşandığı Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde gezen doğa fotoğrafçısı Malik Kaya, Pülümür Çayı'nda fark ettiği su samurunu çekmeyi başardı.

  • Dünyada nesilleri tükenmekle karşı karşıya olduğu için birinci derecede koruma altında bulunan su samurunu Pülümür Çayı'nda görüntüleyen Kaya, "Bölge tamamen kar ile kaplı ve inanılmaz bir kar yağışı vardı yaban hayatını görüntülemek için Pülümür Vadisi'ne gittim. Yol kenarında yürürken Pülümür Çayı'nın ortasında küçük bir kaya parçasında su samurunu fark ettim ve makinemle çekmeye başladım. Su samuru, suya dalarak avladığı balığı kayanın üzerine getirerek yiyordu. Birkaç kez aynı hareketi tekrarladı. Koruma altındaki su samurunu görüntülemek benim için çok müthiş bir andı" dedi.

Su samurunu fotoğrafını çektikten sonra, bölgede gezisini sürdüren Kaya, bu kez Türkiye'de nadir görülen ve doğada gizlenmeleriyle bilinen çil kekliğiyle karşılaştı.

Yiyecek bulamamış

Doğa fotoğrafçısı Kaya, kaçak avlanma nedeniyle tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan çil kekliği, bölgede aşırı kar yağışı nedeniyle hareketsiz kalıp yiyecek bulamayınca karayolu kenarında yiyecek ararken görüntülediği çil kekliği, renkli tüyleri ve kanatlarıyla dikkat çekiyor.

#Tunceli
#Çil kekliği
#Su samuru
5 yıl önce