|

Türk müziği keşfedilmeyi bekliyor

Boston’da yaşayan Türk müzisyen ve prodüktör Alper Tuzcu ikinci albümü Aurora’yı yayınladı. Albümde Türk müziği tınılarına da yer veren Tuzcu, bu müziğin kendisi için keşfedilmeyi bekleyen bir kaynak olduğunu söylüyor.

Harun Karaburç
04:00 - 4/11/2018 Pazar
Güncelleme: 03:56 - 4/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Alper Tuzcu
Alper Tuzcu

Berklee College of Music mezunu müzisyen ve prodüktör Alper Tuzcu, Palma Records’ta kaydettiği Between 12 Waters albümü ve verdiği konserlerle hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaştı. Boston’da yaşayan Tuzcu yeni albümü Aurora’yı yayınladı. “Aurora, sürekli ürettiğim ve ögrenmeye devam ettiğim bir sürecin sonucu ortaya çıktı” diyen Tuzcu ile albümü ve müzikal yolculuğunu konuştuk. Aurora’da Türk musikisi tınılarına da yer veren Tuzcu, “Türk müziği dinlemeyi ve öğrenmeyi çok değerli buluyorum. Hem müzikal olarak hem de söz derinliği olarak bence keşfedilmeyi bekleyen, özellikle çok güzel eski besteler ve kayıtlar var. Özellikle internet çağında bu şarkılara ulaşabilmemizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrendikçe de Türk müziğini daha çok kullanıyorum, öngörüm Türk müziğinin etkisinin gelecekte hem kendi müziğimde, hem de dünya müziğinde artarak devam edeceği yönünde” diyor.


ÖZENLE İŞLEDİM

Avrupa turnesinden döndüğünde bu albümü yapmaya karar verdiğini dile getiren Tuzcu, bu süreci şöyle anlatıyor: “Turneden gelince istediğim türe yaklaşmak için sürekli yazmaya başladım. İki haftada yaklaşık 30 şarkı oluştu. Bir kaç ay sonra sözler üstüne çalışmaya başladım. Sözler oluştukça Berklee’den müzisyen arkadaşlarım ile şarkıları kaydetmeye başladık. Hiç acele etmedik, dolayısı ile özenle işlenmiş bir sonuç ortaya çıktı.”

  • Müzikal çantam her gün büyüyor
  • 2 kıtada 10’dan fazla ülkede tur düzenleyen Tuzcu, gelecek planlarını “Kariyerimin ilk yıllarında olduğum için şu anda olabildiğince büyük bir müzikal takım çantası oluşturma çalışmasındayım. Bu takım çantası her gün büyüyor, çünkü içinde gelecekte işime yarayabilecek bir çok deneyim, ders, bilgi ve beceri var” şeklinde özetliyor.
#Alper Tuzcu
#Aurora
5 yıl önce