|

Türk ressamları geçidi

VakıfBank koleksiyonunda yer alan bin 700 tablodan özel bir seçki yapılarak Tophane-i Amire’de açılan “VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl” başlıklı sergi 21 Nisan’a kadar gezilebir. Sergideki 36 tablo Türk resminin usta isimlerine ait.

Ayşe Olgun
04:00 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 04:18 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Sergide Türk ressamlara ait birçok eser sergileniyor.
Sergide Türk ressamlara ait birçok eser sergileniyor.

Vakıfbank kuruluşunun 65. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Geçtiğimiz hafta Mimar Sinan Üniversitesi bünyesinden hizmet veren tarihi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde Vakıfbank 65 yıllık birikimi olan bin 700 resimden bir seçkiyle sergi açtı. Sergi 21 Nisan’a kadar görülebilir. Ayrıca sergi görme engelliler için betimleme yoluyla anlatılıyor.


ÜNLÜ RESSAMLAR VAR

Feyhaman Duran, Faik İzer, İbrahim Safi, Fikret Otyam, Ergin İnan, Şeref Bigalı gibi Türk resminin geçmişten bugüne pek çok önemli ressamına ait 36 tablonun yer aldığı “VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl” başlıklı serginin küratörlüğünü Yiğit Altıparmakoğlu üstlenmiş. Ayrıca fotoğrafçı Ara Güler’in de İstanbul temalı bir fotoğrafı sergide yer alıyor.

EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

“Gönül isterdi ki elimizdeki tüm tabloları sergileyelim” diyen Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan topluma değer katma ve sosyal sorumluluk projesinden yola çıkarak böyle büyük bir koleksiyon oluşturduklarının bilgisini veriyor ve VakıfBank’ın Ankara ve İstanbul’daki sanat galerileri aracılığıyla yıllarca birçok sanat sergisine ev sahipliğini yaptıklarını hatırlatıyor.

#VakıfBank
#Tophane-i Amire
#Sergi
#Mehmet Emin Özcan
5 yıl önce