|

Türk ve Rum sanatçılardan barışa destek

İha
00:00 - 30/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 16:25 - 30/05/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk ve Rum sanatçılardan barışa destek
Türk ve Rum sanatçılardan barışa destek

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan bir grup sanatçı, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'in ev sahipliğinde, ara bölgede müzakerelerin sürdürüldüğü merkezde eserlerini sergileyerek barış sürecine destek verecek.

BM Barış Gücü Sözcüsü Jose Luis Díaz'ın açıklamasına göre, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'in ev sahipliğini yapacağı bu girişimle, “adanın bölünmüşlüğüne rağmen sanatsal anlamdaki işbirliğine, bunun ortak ürünü olan eserlerle dikkat çekilecek.”

İlk etapta, Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçılar Andreas Charalambous, Osman Keten, Zehra Şonya ve Pola Hadjipapa'nın Kıbrıs'la ilgili, kahve, ortak deneyimler ve benzer temaları konu alan eserlerin oluşacak sergi pazartesi saat 10.30'da basına tanıtılacak ancak serginin resmi açılışı temmuz ayında yapılacak.

Aylık periyodlar şeklinde düzenlenen sergi çerçevesinde, değişik eserler birer aylık sürelerde sergilenecek ve daha sonra değiştirilecek. Daha sonraki aşamalarda Emin Çizenel,Aşık Mene, Kyriakos Kallis ve Chara Savvidou da barış sürecine eserleriyle katkıda bulunacaklar. Downer, sanatın yatıştırıcı gücü ve ayrıca yansımaları provoke eden gücüne inandığını belirterek sergilenecek eserleri adanın “muazzam potansiyelinin göstergesi” olarak değerlendirirken Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçılarının eserlerinden oluşacak bu serginin kendisini cesaretlendirdiğini kaydetti.


15 yıl önce