|

Türkiye yayıncılıkta söz sahibi

İstanbul’u bir telif merkezi haline getirmeyi amaçlayan ve ünlü yayıncıları ağırlayan Fellowship İstanbul bugün sona eriyor. Programın önemli konuklarından olan Frankfurt Kitap Fuarı sorumlusu Claudia Kaiser, Türkiye’nin uluslararası yayıncılıkta giderek söz sahibi olduğunu söylüyor.

Hatice Saka
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:15 - 28/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Dünyanın en önemli kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’nın Başkan Vekili Claudia Kaiser, Türkiye ile Almanya arasında daha çok kitap çevirisi yapılmasını arzuladığını dile getirdi.
Dünyanın en önemli kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’nın Başkan Vekili Claudia Kaiser, Türkiye ile Almanya arasında daha çok kitap çevirisi yapılmasını arzuladığını dile getirdi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından her yıl dünya yayımcılarını İstanbul’da buluşturan Uluslararası İstanbul 4. Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları (Fellowship İstanbul) bugün sona eriyor. 72 ülkeden 286 yayımcının başvurusunun kabul edildiği programda yayınevleri temsilcileri, ajanslar ve editörler telif ve çeviri görüşmeleri için Uluslararası Avrasya Kitap Festivali kapsamında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Türk yayımcılar ile dünya yayımcılarının karşılıklı iş birliğinin artırılması ve İstanbul’un bir telif marketi haline getirilmesi amacıyla 2016 yılından beri düzenlenen İstanbul Fellowship dünyadaki yayımcılık organizasyonları içerisinde etkili bir yer edindi.


ETKİSİ DEVAM EDECEK

Etkinlik bu yıl birbirinden önemli konukları ağırladı. Frankfurt Kitap Fuarı Başkan Vekili Claudia Kaiser, Publishers Weekly editörü Ed Nawotka, Gürcistan Yayıncılar ve Kitapevleri Derneği Başkanı Gvantsa Jobava, Arap Yayıncılar Birliği Başkan vekili Mohamed Sibai ve Ulusal Endonezya Kitap Komitesi üyesi Thomas Atasana bunlardan bazıları.

Yayıncılıkta dünyanın en büyük organizasyonlarından olan Frankfurt Kitap Fuarı Başkan Vekili Claudia Kaiser “2008’de Türkiye’nin onur ülkesi olarak Frankfurt’a davet edilmesi bir dönüşümün habercisi oldu. Türkiye uluslararası yayıncılıkta söz sahibi olmaya başladı. Bu anlamda Türkiye önümüzdeki dönemlerde bu alanda daha etkin olacak” diye konuştu.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME İMKANI BULDUK

  • Publishers Weekly editörü Ed Nawotka ise “Fellowship programları bize birliktelik anlamında önemli zaman kazandırdı” dedi. Nawotka, şunları kaydetti: “Yüz yüze görüşme imkanı bulamayan yayıncılar için çok önemli bir fırsat ve her katılımcının diğeri kadar eşit olduğu bir organizasyon oldu. Düşünün Amerika’dan bir yayıncı Bangladeşli bir yayıncı ile karşılıklı oturup fikir alışverişi yapma imkanı buldu ve muazzam bir fırsat.” Nawotka, Amerika’da giderek artan Müslüman popülasyonun bu ülkelerdeki yayın sektörüne olan ilgiyi arttırdığını belirtti ve şunları ekledi: “10 yıl öncesine kadar Ortadoğu ve Türkiye pazarı Amerika’da çok etkin değildi. Ancak şimdi Türkiye uluslararası yayın sektöründe sözü geçen bir ülke oldu.”
#Frankfurt Kitap Fuarı
#Claudia Kaiser
#Fellowship İstanbul
5 yıl önce