|

Türkiye’nin ilk Bisiklet Adası Sakarya'da

“Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde 2020 yılında Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Turnuva öncesinde ülkemizin önde gelen sporcularından oluşan Büyükşehir Bisiklet Takımımızı kurduk. Türkiye’nin ilk Bisiklet Adası’nı şehrimize kazandırıyoruz. 22 Eylül’de MTB Cup yarışları da tesislerimizde gerçekleştirilecek. Hem şampiyona hem de Bisiklet Adası projemiz şehrimizdeki bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Toçoğlu ayrıca şampiyona için tüm Türkiye’den ve dünyadan ilgilileri Sakarya’ya davet etti.

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 13:25 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye’nin ilk Bisiklet Adası Sakarya'da
Türkiye’nin ilk Bisiklet Adası Sakarya'da

Uluslararası şampiyona Sakarya’da

Turnuvanın Sakarya’ya kazandırılmasındaki süreci açıklayan Başkan Toçoğlu, “Dünya Bisiklet Birliği’ne şampiyonanın şehrimizde yapılması için başvuruda bulunduk. Katar Doha’da gerçekleştirilen törenle şampiyonanın Sakarya’da yapılacağı açıklandı. Ardından hemen çalışmalarımızı başlattık. Ankara’da Cumhurbaşkanlığımızda görüşmeler gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz İbrahim Kalın’la bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerine alınan şampiyona için Ayçiçeği Bisiklet Vadisi projemizi açıkladık. İnşallah Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde dev bir şampiyona Sakarya’da yapılacak” dedi.


Sorumluluğumuz daha da arttı

Bisiklet Adası projesiyle Sakarya’nın bisikletle de anılan bir şehir haline geleceğini belirten Başkan Toçoğlu, “Yenikent’te dünyaya örnek bir tesis inşa ediyoruz. Şampiyonanın Cumhurbaşkanlığımızın himayelerine alınması da sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Hamdolsun hayata geçirdiğimiz projeyle 2020 yılında gerçekleştireceğimiz Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na bu dev tesisimizle ev sahipliği yapacağız” dedi.


Harika ev sahipliği yapacağız

22 Eylül’de MTB Cup yarışlarının tesiste gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Öncelikle çok heyecanlı olduğumuzu belirtmek isterim. Projemiz bisiklet dünyası, tribünleri, oturma salonları, BMX parkuru ve Ayçiçeği Vadisi’yle bütünleşen yeşil alanlarıyla örnek bir tesise kavuşacağız. 2020 yılına kadar her yıl farklı bir tema altında gerçekleştirilen MTB Cup yarışlarının ikincisini ise 22 Eylül Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. İnşallah Sakarya olarak uluslararası turnuvaya harika bir ev sahipliği yapacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde hayata geçirilen Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projesine ilişkin Yenişafak Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Keyifli buluşmaların adresi olacak Ayçiçeği Vadisi’nin yanı sıra 2020 Uluslararası Dağ Bisiklet Maraton Dünya Şampiyonası’na ev sahibi yapacak Bisiklet Adası projesinden büyük heyecan duyduklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, Türkiye’de ilk Bisiklet Adası’nın Sakarya’da olacağını ifade etti.


Yaşanılabilir bir Sakarya

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimiz, her geçen gün, büyüyor ve gelişiyor. Büyükşehir olarak bizler de, Sakarya’yı daha yaşanabilir hale getirmek için, gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Örnek mimarimiz, estetin anlayışımızın yanı sıra yeni yaşam alanları, yeşil alanları hayata geçiriyoruz. Yenikent bölgemize de bir söz vermiştik. Hamdolsun kısa süre önce Ayçiçeği Vadisi projemizde çalışmalarımızı başlattık. Yeşillikler içerisinde yeni bir yaşam alannı inşa ediyoruz. Artık sona yaklaştık. Ayrıca projemize bir de Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Bisiklet Adası’nı dahil ettik. İnşallah 22 Eylül’de gerçekleştireceğimiz turnuvaya hazır hale getireceğiz” dedi.


Bisiklet yolu ağı genişleyecek

Sakarya’da bisiklet kültürünün gelişmesi adına önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Bisiklet yolları inşa ettik. 25 kilometrelik bisiklet yolu ağına sahibiz. Ayrıca yeni inşa ettiğimiz duble yollarımızı da bisiklet yolu olacak şekilde hayata geçiriyoruz. Bisikletli ulaşımın tercih edilmesi, bisiklet sporunun yaygınlaşması için bu alana yönelik yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Büyükşehir Bisiklet Takımı

Şampiyonanın Sakarya’da gerçekleştileceğinin açıklanmasının ardından Büyükşehir Bisiklet Takımı’nı kurduklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Ülkemizin ve bisiklet sporunun önde gelen sporcularından oluşan bisiklet takımımızı kurduk. Genç sporcularımız şampiyonda hem şehrimizi hem de ülkemizi başarıyla temsil edeceklerdir” dedi.


Medya mensupları habere pedal çeviriyor

Şehirde farkındalık oluşturmak için bir çalışma yaptıklarını da açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Bisiklet kullanımının yaygınlaşması, bu alanda bir kültür oluşması için bir çalışma yaptık. Medya mensuplarımıza bisiklet hediye ederek bir farkındalık oluşturduk. Artık Sakarya’da medya mensuplarımız pedalları habere çeviriyor. İnşallah bisiklet kültürünü daha da arttırmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.


#Bisiklet Adası
#Bisiklet
#Sakarya
#Yeni Şafak
#Pazar Eki
6 yıl önce