|

Üniversite mezunu kadınlar profesyonel kasaplık yapıyor

Konya’da, değişik bölüm ve zamanlarda üniversiteden mezun olan 3 genç kadın, kendi alanlarında iş bulamayınca başka alanlara yöneldi. Bir kasap dükkânının ilanında kesişen Elifcan, Ayşegül ve Sema, kadınların da kasaplık yapabileceklerini düşünerek işe başladı. İlk defa yaptıkları kasaplık mesleğini öğrendikçe sevmeye başlayan kadınlar, şimdi profesyonel birer kasap.

16:14 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:21 - 24/04/2019 Çarşamba
Diğer
Elifcan, Ayşegül ve Sema
Elifcan, Ayşegül ve Sema

Konya'da üniversiteden mezun olduktan sonra kendi alanlarında iş bulamayan 3 kadın tesadüfen rastladıkları kasap dükkânında şimdi üniversiteli birer profesyonel kasap olarak çalışıyor.

Habertürk'ün haberine göre çalıştığı kasap dükkânına kasiyer olarak başlayan, ete duyduğu ilgi nedeniyle tezgâhın arka kısmına geçen radyo televizyon bölümü mezunu 24 yaşındaki Elifcan Can, şimdilerde profesyonel et işleme yapıyor.

Kadın isterse her işi yapabilir

Et ürünleriyle iç içe olmaktan memnun olduğunu dile getiren Can, kasap olmaktan gurur duyduğunu aktardı. “Üniversite mezunuyum alanımla ilgili iş bulamayınca iş arayışına girdim. Bu kasabın eleman ilanını gördüm 3,5 yıl önce başladım. Ete de merakım vardı. 3,5 senede yavaş yavaş işi öğrendik. Şimdi profesyonel et işleme yapıyoruz. Şu anda 4 kadın personel olarak çalışıyoruz işletmemizde. Müşteriler bu durumdan çok memnunlar, bizler de memnunuz. Çünkü kadının elinin değdiği yer zaten belli olur. Kadın isterse her işi yapabilir” dedi.

Mesleğe tesadüfen başladım

Üniversite de Büro yönetimi eğitimini tamamladıktan sonra uzun süre iş bulamayan 23 yaşındaki Ayşegül Yıldız da, “Bu mesleğe tesadüfen başladım. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadım. Burayı keşfettim ve işi öğrendikçe ne kadar zevkli olduğunu anladım. İlk defa yapıyorum bu işi. Zevkle yaptığımız için müşterilerimiz de memnun. Bizi görünce şaşırıyorlar ama kadınlar her şeyi yapabilir” şeklinde konuştu.


Zor bir iş ama seviyoruz

Okuduğu bölümden atamalarının gerçekleşmemesi nedeniyle kasaplık yapmaya başladığını aktaran 23 yaşındaki Sema Tekeli kendisinin üniversiteli bir kasap olduğunu kaydederek, "Odyometri mezunuyum. Atamalar olmadığı için, buraya iş başvurusunda bulundum. Buraya gelen müşteriler de bizi benimsedi. Burada en iyi şekilde çalışarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Zor bir iş ama sevdiğimiz için en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kadınların da yapabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda ben bir üniversiteli kasabım” dedi.

#Kadın Kasaplar
#Üniversiteli kasap kadınlar
5 yıl önce