|

Ünlü futbolcuya rekor ceza!

Alkollü bir şekilde ters yönde araç kullanırken yakalanan Danimarkalı futbolcu Nicklas Bendtner'e 842 bin kron (115 bin Euro) para cezası verildi. Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde bugün görülen davada hakim Bendtner'in ehliyetine de 3 yıl boyunca el koyulmasına hükmetti. Bendtner ayrıca alkol muayenesinden kaynaklanan 800 Kron'luk (110 Euro) masrafı da ödeyecek.

Aa
00:00 - 5/03/2013 Salı
Güncelleme: 17:53 - 5/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Ünlü futbolcuya rekor ceza!
Ünlü futbolcuya rekor ceza!

Danimarka futbolunun son dönemde çıkardığı en ünlü yıldızlardan biri olan Nicklas Bendtner, aldığı ceza karşısında şaşkına döndü. Daha önce aynı sebeple milli takımdan 6 ay uzaklaştırılan ünlü forvet, Danimarka tarihinin en pahalı trafik cezalarından birine çarptırıldı. Söz konusu cezanın bu kadar yüksek olması, ünlü futbolcunun geliriyle ilgili. Danimarka'da bazı trafik cezaları sürücünün gelir durumuna göre belirleniyor.

Juventus'ta top koşturan Bendtner, alkollü olarak yakalanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Olaylı bir durum değildi ama tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Böyle bir harekette bulunmamam gerekirdi." demişti.

Ünlü oyuncunun avukatı Michael Juul Eriksen, mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada söz konusu cezanın çok fazla olduğunu söyledi. Bendtner'e verilen cezanın şu anki gelirine göre hesaplandığını ancak futbolcuların hayatlarının çok kısa bir süresinde bu kadar yüksek para kazandığını savunan Avukat Eriksen, söz konusu cezanın 217 bin kron seviyelerinde olması gerektiğini ifade etti.

OYUNCULAR YASALARA UYGUN DAVRANMALI

Danimarka Futbol Federasyonu'da Bendtner acımamış ve 6 ay boyunca takımdan uzaklaştırılmasına karar vermişti. Federasyon olayın basına yansımasının akabinde yaptığı açıklamada, "Milli takımdaki bütün oyuncular yasalara ve toplum kurallarına uygun bir şekilde davranmalıdır. Söz konusu oyuncumuza, milli takımdan uzak kalacağı bu süre boyunca kendisiyle baş başa kalıp yaptıklarını düşünmesini söyledik. Teknik direktörümüz de hemfikir. Bendtner'in cezası affedilmeyecek." ifadelerini kullandı.

İLK CEZASI DEĞİL

Nicklas Bendtner geçtiğimiz yıl oynanan Danimarka-Portekiz maçında attığı golün ardından yaşadığı sevinç esnasında üzerinde bir kumar şirketinin reklamı olan iç çamaşırını göstermiş ve UEFA tarafından 1 maç oyundan men ve para cezasına çarptırılmıştı.

11 yıl önce