|

Ünlü oyuncunun Oscar ödülü çalındı

En iyi kadın oyuncu Oscar'ını alan Frances McDorman'ın ödülü çalındı. Törenden sonra düzenlenen kutlama partisinde ödülü çalarak video çeken zanlı yakalandı ve ödül sahibine geri verildi.

Yeni Şafak
08:57 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 09:07 - 6/03/2018 Salı
Diğer
Ödülü çalınan Frances McDorman kısa süreli şaşkınlık yaşadı.
Ödülü çalınan Frances McDorman kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

ABD’nin Los Angeles eyaletinde gerçekleşen 90. Akademi Ödül Töreni’nde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’deki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” Oscar’ını kucaklayan Frances McDorman’ın ödülünün çalındığı açıklandı.

Törenden sonra düzenlenen kutlama partisine katılan ve ismi Terry Bryant olarak açıklanan zanlının Dorman’ın Oscar'ıyla birlikte video çekip paylaştığı görüldü.

Ödül sonrası yemeklerinin verildiği restoranda çalıştığı belitilen Bryant’ın Oscar heykeliyle birlikte mekandan ayrılmak istediğini gören Antonio Diaz adlı fotoğrafçı durumu güvenlik görevililerine bildirdi.

NTV'de yer alan habere göre, zanlının hırsızlık girişimi nedeniyle gözaltına alındığı ve Dormand’a ödülünün geri verildiği belirtildi.


Değeri 330 dolar, 1 dolara geri alınıyor

MGM’nin baş sanat direktörü Cedric Gibbons tarafından bir film makarasının üzerinde elinde kılıç taşıyan bir şövalye olarak tasarlanan Oscar heykelciliği 1950 yılından beri, siyah bir mermerden oyularak 34 santim yüksekliğinde, 3.800 kilo ağırlığında ve 24 ayar altınla kaplı olarak üretiliyor.

Uzmanlar, maddi değerini merak edenler için Oscar heykelciğinin gerçek değerinin 330 dolar olduğunu belirtiyor. Akademi tarafından satışı yasaklanan Oscar, oyuncuların satmak istemesi halinde 1 dolar’a geri alınıyor.

#Oscar
#Sinema
#Frances McDorman
6 yıl önce